Acasă Eveniment Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Izvin, găsit spânzurat în celula din penitenciar

Marcel Lepa, ucigaşul poliţistului din Izvin, găsit spânzurat în celula din penitenciar

932
DISTRIBUIȚI

Marcel Lepa, asasinul poliţistului Cristian Amariei, a fost găsit spânzurat, luni dimineaţa, în celula sa din Penitenciarul Timişoara, pe care o ocupa singur.

Echipajul ambulanţei, chemat la faţa locului, a încercat manevre de resuscitare, fără rezultat, în final fiind declarat decesul bărbatului.

Marcel Lepa avea de executat o condamnare pentru tentativă la infracţiunea de tâlhărie, de la care se sustrăgea de mai bine de un an, fapt pentru care a fost dat în urmărire internaţională. Duminica trecută, un echipaj al poliţiei din Recaş avea informaţii despre prezenţa acestuia în zonă şi a pornit urmărirea lui. În timpul misiunii, poliţistul Cristian Amariei a fost împuşcat mortal de Lepa, în gât.

Pe numele lui Lepa a fost deschis un dosar penal pentru omor calificat.

”Luni, 10.06.2019, în jurul orei 06.30, personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere.

Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15.

În conformitate cu procedurile legale, administrația locului de deținere a anunțat familia persoanei decedate, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate și a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului,” precizează subcomisar de penitenciare Ramona Ilieș, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timișoara.

Comentarii

comentarii