Acasă Cultura Marea artistă Nora Blaj revine din Marea Britanie la Timișoara  cu expoziția...

Marea artistă Nora Blaj revine din Marea Britanie la Timișoara  cu expoziția “gestuar”, la galeria Calpe

362
DISTRIBUIȚI

Marea artistă Nora Blaj revine în România cu o serie de expoziții personale. Miercuri, 3 noiembrie 2021, cu începere de la ora 18, la Galeria Calpe din Timișoara va avea loc vernisajul expoziției “gestuar” al artistei Nora Blaj.

Artist internațional care trăiește și pictează în UK, Nora Blaj are numeroase expoziții personale în România, Austria, Germania, Olanda şi Rusia şi diverse participări la expoziții de grup în țară şi în străinătate. Lucrările sale se află în colecții private şi publice din Europa, America și Asia. Nora Blaj colaborează cu galerii de artă din Europa și participă la târguri de artă în Elveția, Belgia, Austria, Italia şi România. Nora Blaj este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi membru al European Artists e.v. Association, cu sediul în Velbert, Germania. Absolvă în anul 1993 Colegiul de Design Vestimentar și în anul 2000 Facultatea de Arte Plastice din Timişoara, la clasa profesorului Romul Nuțiu. În 2008 obține premiul pentru cel mai bun artist al anului, iar în 2020 Nora Blaj este decorată de președintele României cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria “Artele plastice”.

Nora Blaj revine în România cu o serie de expoziții personale. Prima dintre ele a avut loc la București, la Galeria Romană, între 12 și 27 octombrie 2021.

 

Comentarii

comentarii