Acasă Cultura Marele premiu și premiul pentru cel mai bun actor pentru doi masteranzi...

Marele premiu și premiul pentru cel mai bun actor pentru doi masteranzi ai UVT, la Gala Tânărului Actor HOP

538
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara se află alături de cei care apreciază cu superlative reușita celor doi tineri actori timișoreni, studenți ai programului UVT de masterat în Artele Spectacolului de Teatru, care au câștigat premii importante în cadrul Galei Tânărului Actor HOP. 

Premiile anunțate în cadrul Galei HOP 2021 reprezintă o confirmare semnificativă a talentului lor, dar și a capacității formative pe care o dovedește școala de teatru din UVT, valorizată pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP a fost acordat actriţei Oana Antonovici pentru „Caţa, Caţa, Caţaveanca”, iar Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului Marin Lupanciuc pentru „Mă crezi?”. 

Cei doi tineri actori au evoluat în spectacolul „Debut: O noapte furtunoasă”, după I.L. Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater, în cadrul FEST-FDR 2021.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea:  

„Îi felicit pe cei doi studenți ai programului de masterat de la UVT – Artele Spectacolului de Teatru -, Oana Antonovici și Marin Lupanciuc, pentru premiile obținute în Galei Tânărului Actor HOP. Premiile atestă talentul individual al celor doi tineri actori, valorizat în spectacolul regizat de Ada Lupu Hausvater, dar vorbesc și despre valoarea creatoare a scenei timișorene de teatru, pentru care Facultatea de Muzică și Teatru din UVT își aduce o contribuție vizibilă. Acest succes de public și de critică teatrală ne aduce o bucurie imensă, atât mentorilor din UVT, cât și întregii comunități academice a universității noastre.”

Prin proiectele și evenimentele realizate, Universitatea de Vest din Timișoara își asumă postura de epicentru al generării și promovării de inițiative și proiecte culturale, în perspectiva anului „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii”. Sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!”, comunitatea academică din UVT susține conferințe, spectacole, dezbateri, producții multimedia și programe de artă și creație contemporană, promovate în Timișoara și pe plan național.

Comentarii

comentarii