Acasă Actualitate Maria Grapini va participa, și în acest an, la evenimentele organizate cu...

Maria Grapini va participa, și în acest an, la evenimentele organizate cu ocazia Zilei de 9 Mai. Eurodeputatul, prezent la festivitatea organizată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara!

DISTRIBUIȚI

La invitația Instituției Prefectului Județului Timiș, în calitatea sa de europarlamentar, Maria Grapini va participa joi, cu ocazia zilei de 9 Mai – care are o triplă semnificație: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite şi Ziua Europei – la festivitatea organizată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara.

În contextul acestui important eveniment, eurodeputatul Grapini a transmis un emoționant mesaj milioanelor de români din interiorul și din afara granițelor țării.

“În fiecare an, am participat la sărbătoarea din 9 mai, care are o triplă semnificație! Pe lânga Ziua Europei, noi, românii, sărbătorim și Independența României, dar și sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial.

Să nu uităm niciodată că ziua de 9 mai 1877 a reprezentat pasul fundamental în consolidarea României ca stat independent și unitar.

Tot joi, pe 9 mai, cinstim sacrificiul eroilor, oameni simpli sau de stat, care au sperat într-o lume mai bună, vindecată de dezastrele conflictului, și au contribuit prin jertfa lor la sfârşitul celei mai însângerate file a istoriei secolului trecut, Al Doilea Război Mondial.

Și, nu în ultimul rând, sărbătorim Ziua Europei, cu încredere în viitorul proiectului european și cu asumarea unui rol constructiv al României în acest proiect.

În contextul acestui an, cred că ar trebui să înțelegem mult mai bine semnificația și importanța Păcii, a Unității naționale și a Unității europene. De mai bine de doi ani, mor oameni în fiecare zi, în conflictele din Ucraina și Fâșia Gaza, și din păcate încă nu s-au găsit soluții de stopare a conflictelor.

Liderii mondiali sunt dezbinați, viața oamenilor pare a nu mai conta în deciziile lor. România are nevoie, mai ales în fața acestor provocări uriașe, de oameni de stat puternici, care să lupte pentru drepturile românilor!

Urez, cu ocazia zilei de 9 Mai, La multi ani, românilor și Europei!, aduc un omagiu celor care au luptat pentru independența de stat a Romaniei și transmit dorința mea de Pace, atât de necesară lumii intregi!”, a precizat Maria Grapini.

 

Comentarii

comentarii