Acasă Economic Maria Grapini vrea să înfiinţeze un institut de modă la Bucureşti

Maria Grapini vrea să înfiinţeze un institut de modă la Bucureşti

321
DISTRIBUIȚI

Preşedintele Federaţiei Patronale a Industriilor Textile, Confecţiei şi Pielăriei – FEPAIUS, Maria Grapini, a declarat că, împreună cu World Trade Institute Bucureşti, a semnat un acord cu Institutul Superior de Modă MOD`SPE Paris care prevede înfiinţarea unui institut de modă la Bucureşti.
„Bucureşti este o capitală emergentă a modei. Industria textilă din România are peste 250.000 de angajaţi şi o valoare totală de peste cinci miliarde de euro, de aceea, considerăm că moda este o industrie a profesioniştilor. Până acum, firmele din domeniul textil nu au beneficiat de servicii profesioniste care să îi ajute să creeze branduri în România, de aceea dorim să înfiinţăm acest institut, ca sistem de formare profesională pentru toţii actorii implicaţi în procesul de creaţie, producţie, distribuţie şi retail", a spus Maria Grapini.
La ceremonia de semnare a protocolului de alianţă cu Institutul Francez de Modă a participat şi ministrul IMM-urilor, Comerţului şi Mediului de afaceri, Constantin Niţă, care a precizat că industria textilă autohtonă este un domeniu în care activează mii de întreprinderi mici şi mijlocii care au fost "destul de puternice" până în prezent.
„Avem oraşe precum Iaşi, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Cluj, unde au funcţionat întreprinderi puternice din domeniu. Sperăm să reînceapă o etapă de dezvoltare a industriei confecţiilor şi textilelor din România. Consider că acest institut va putea modela tineri români care să ducă mai departe industria modei”, a spus Constantin Niţă.

Comentarii

comentarii