Acasă Politica Marian Coandă, secretar executiv: ”ALDE Timiș va avea un procentaj foarte bun...

Marian Coandă, secretar executiv: ”ALDE Timiș va avea un procentaj foarte bun la alegerile locale din acest an!”

2423
DISTRIBUIȚI

Marian Coandă, secretarul executiv la ALDE Timiș, este unul dintre veteranii partidului. El este membru fondator al fostului (PLR) Partidului Liberal Reformator, în 2014, de unde s-a născut actuala alianță. Coandă are 40 de ani și este un antreprenor de succes în domeniul construcțiilor în Timiș. El a avut amabilitatea să vorbească într-un scurt interviu pentru ZIUA de Vest despre situația actuală a ALDE Timiș și despre obiectivele stabilite pentru alegerile locale din această toamnă.

Domnule Marian Coandă, cum stați cu situația politică și cu așa-numita mini-curățenie din Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Timiș, de care s-a tot vorbit în ultima vreme?

În ceea ce privește situația politică locală a filialei județene ALDE Timiș, în momentul de față, suntem o echipa frumoasă și unită. Avem oameni de calitate lângă noi și se observă o ascensiune de când am început reorganizarea filialei. Într-adevăr, a există și o “curățenie” cum a precizat presa, în privința consilierului local din Timișoara, Laura Chindriș, și a viceprimarului de la Șag, Florin Țaga, deoarece ei au dorit să o ia pe alt drum, alături de alte partide politice. Însă, sunt convins că, datorită oamenilor pregătiți pe care îi avem lângă noi, ALDE Timiș va avea un procentaj foarte bun la alegerile viitoare din acest an. Noi vom construi și avem construite deja în proporție de 80% organizațiile în județ. Avem și solicitări de intrare în partid, sunt și multe persoane care doresc să acceadă în politică mai ales pentru binele cetățenilor.

Cum stați la nivel central?

Despre situația de la nivel central, vă pot spune că, în legătură cu afilierea la grupul parlamentar PSD, nu înseamnă plecarea membrilor respectivi, la PSD, ei sunt în continuarea cu statut ALDE.
Și potrivit ultimul sondaj efectuat, cetățenii ne susțin și avem o creștere destul de importantă în procentaj. Acest lucru ne motivează și mai mult, să demonstrăm că dorim binele românilor. Și în Timișoara ne putem laudă cu rezultate foarte bune. Actualul președinte ALDE Timișoara, Adrian Popescu, a reușit să strângă alături de el, o echipă numeroasă și puternică, care dorește să aducă o schimbare pe nivel municipal.

Ați început pregătirea pentru alegerile locale?

Oarecum, am început deja să ne pregătim pentru alegerile locale, atât la nivel județean, cât și municipal. În județ, de exemplu, îl avem pe tânărul Andrei Pop, din Moșnița, care este de asemenea și președinte ALDE Tineret Timiș. El a început să facă progrese, aducând alături de el deja peste 100 de tineri, care vor să-l susțină și doresc să activeze alături de el, nu doar Organizația de Tineret ALDE Timiș, ci să reprezinte și să lupte pe adevăratele interese ale cetățenilor comunei Moșnița. Suntem convinși că vom putea construi alături de oamenii noștri tot ce ne-am propus.

ALDE a cerut guvernului prezentarea urgentă a Programului de Relansare Economică?

Da, ALDE solicită actualului guvern prezentarea de urgenţă a Programului de Relansare Economică pe care îl tot gândeşte de câteva luni, până când nu va dispărea tot capitalul românesc. În cadrul acestui program de relansare, este vital ca mediul de afaceri autohton să fie susţinut atât prin granturi, cât şi prin împrumuturi la dobânzi ajustate, cu oferirea de garanţii din partea statului român şi cu integrarea mediului bancar ca partener doar în derularea efectivă a creditelor, nu şi în luarea deciziilor privind eligibilitatea cererilor de finanţare.

Comentarii

comentarii