Acasă Politica Marian Vasile a demisionat din PLUS, după ce nu i-a fost acceptată...

Marian Vasile a demisionat din PLUS, după ce nu i-a fost acceptată candidatura la Primăria Timișoara

1478
DISTRIBUIȚI

Fostul liberal Marian Constantin Vasile și-a dat demisia din PLUS, la doar trei luni după ce s-a înscrie în acest partid. Decizia a venit la doar câteva zile după anunțarea listei de candidați ai USR-PLUS pentru alegerile locale. Marian Vasile spune că a aderat la PLUS în noiembrie 2019, în speranța de a contribui la o construcție nouă, sănătoasă, competentă și transparentă pentru comunitățile noastre, și că este nemulțumit de modul în care s-a făcut selecția candidaților.

”Vă anunț însă că astăzi mi-am înaintat demisia din acest partid, în principal pentru următoarele motive:

– anularea candidaturii proprii pentru Primăria Municipiului Timișoara în ziua de dinaintea începerii procedurii interne de vot, deși aceasta constituia un drept statutar fundamental și era susținută de mulți membri ai PLUS Timișoara (aș putea chiar spune că de majoritatea, dar nu vom ști niciodată);

– anunțarea rezultatelor negocierilor USR-PLUS pentru pozițiile-cheie electorale din municipiul Timișoara și Consiliul Județean Timiș (foarte dezavantajoase pentru PLUS) cu doar jumătate de oră înaintea conferinței de presă din 18 februarie, fără a permite membrilor rămași în cursă să se exprime în această privință;

– pregătirea semi-impusă a fuziunii cu USR, partid cu care eu nu pot să rezonez și care a avut o contribuție decisivă în anularea nedemocratică a candidaturii mele.

Am cunoscut în PLUS mulți oameni frumoși și competenți, pe care îi îndemn să lupte în continuare pentru crearea mediului intern și extern propice schimbării în bine a societății noastre.

Eu rămân la fel de optimist ca întotdeauna și continui – cu mijloacele personale și ale partenerilor mei – ceea ce am început deja și anume: Dezvoltarea ”Inteligentă” a României (www.idezvoltare.ro)”, spune Marian Vasile.

El le sugerează foștilor colegi de alianță USR-PLUS ”să se abțină în a lansa discuții publice cu privire la această demisie”, pentru a nu se simți nevoit să ofere detalii suplimentare.

Comentarii

comentarii