Acasă Actualitate „Marii corupţi” de la Moraviţa au fost prinşi cu şpăgi de câţiva...

„Marii corupţi” de la Moraviţa au fost prinşi cu şpăgi de câţiva euro

393
DISTRIBUIȚI

Conform probelor din rechizitorii, de până acum
În articolele anterioare atrăgeam atenţia opiniei publice că cei care au luat şpăgi de zeci de mii de euro vor scăpa, iar cei care au ciupit 10-20 de euro vor fi arestaţi şi vor avea de suferit. Grupul poliţiştilor infiltraţi la Vama Stamora Moraviţa – Brebenoiu-Nixici-Vodă – a făcut unele declaraţii hazlii cu privire la şpăgile care se luau la Vama din Moraviţa.

Şpagă de 25 euro

Andreea Brebenoiu, alias „ poliţista porno”, a făcut declaraţii cu privire la banii pe care îi lua grupul infracţional de la Moraviţa. „În ziua de 07.01.2011, fiind de serviciu la P.T.F.Moraviţa, M.C. M. a primit de la mai multe persoane suma de 50 euro şi 60 lei, pentru facilitarea introducerii frauduloase de ţigări în România. Întrucât investigatorul cu identitate reală B.A.I. a efectuat în acea zi serviciul în acelaşi post cu M.C.M., acesta a împărţit, în mod egal, respectivele foloase, astfel că şi-a însuşit 25 euro şi 30 lei, remiţând aceeaşi sumă de bani şi investigatorului cu identitate reală”, se arată în dosarul instumentat de Curtea de Apel Bucureşti. M.C.M., la care face referire Andreea Irina Brebenoiu, este Ciprian Mateş, un poliţist de frontieră de la Moraviţa. Mai mulţi poliţişti de frontieră confirmă faptul că soţia lui Ciprian Mateş ar fi fost bună prietenă cu Brebenoiu. Soţia poliţistului de frontieră i-ar fi făcut rost, în repetate rânduri, prietenei sale Brebenoiu de ţigări fără timbru şi băuturi alcoolice. Cele două femei chiar se vizitau săptămânal. Am ţinut să facem aceste precizări pentru ca opinia publică să cunoască metodele celor care lucrau “sub acoperire” la Vama Moraviţa.

Şpagă în produse alimentare

Un alt poliţist sub acoperire, Oliver Nixici, prezintă şi el situaţia “şpăgarilor” de la Moraviţa. “ În ziua de 11.12.2010, fiind de serviciu la P.T.F. Moraviţa, T. F. a primit de la mai multe persoane, prin intermediul investigatorului cu identitate reală N. O. E., suma de 20 lei, precum şi diverse produse alimentare, pentru facilitarea introducerii frauduloase de ţigări în România. Din respectivele foloase, T. F. şi-a păstrat produsele primite, cu titlu de mită, iar suma de 20 lei a dat-o investigatorului cu identitate reală. Ulterior, spre sfârşitul programului de lucru din aceeaşi zi, T. F. a primit de la şeful de tură, ofiţerul de poliţie T. C. T., prin intermediul agentului S.A.S. şi a investigatorului cu identitate reală N.O.E., suma de 25 euro, ca urmare a
împărţirii între membrii grupului infracţional organizat în care era integrat, a foloaselor primite, în respectiva zi, de la persoanele cărora li s-a facilitat introducerea frauduloasă de ţigări în România”, se arată în dosarul instrumentat de Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit unor surse din cadrul Poliţie de Frontieră Timi în ultima zi de lucr Oliver Nixici a început să se dea mare în faţa foştilor colegi. Investigatorul sub acoperire s-a deconspirat singur. Acesta i-a spus lui Gabriel Haş: “ Eu te voi lega, vei ajunge celebru la Moraviţa”. Haş nu s-a lăsat mai prejos şi le-a spus colegilor: “Nu puneţi mâna pe Nixici, că vă curentaţi”, aluzie la microfoanele şi camerele de filmat pe care acesta le purta pe sub haine.

Vodă – adevăratul poliţist sub acoperire

Conform unor surse, agentul Vodă i-a ajutat cel mai mult pe anchetatori în investigaţiile care au loc şi în acest moment la Bucureşti. Potrivit unor anchetatatori, Vodă a reuşit să “ lege ” 30 de poliţişti de frontieră, adică de două ori mai mult decât Brebenoiu şi Nixici. Potrivit unor agenţi de la frontieră, Vodă a câştigat încrederea oamenilor din vamă după ce unul din agenţii de la frontieră a dat drumul unui autoturism în România, cu trei baxuri de ţigări. Ghinionul poliţistului a fost că respectivul autoturism a fost oprit de poliţiştii din Deta. Din acel moment a intrat pe fir Vodă, care a rezolvat problema. Adică poliţistul de frontieră nu a păţit nimic, iar reprezentanţii presei nu au aflat nimic dsepre cele trei baxuri de ţigări confiscate de Poliţia din Deta. După acest episod, Vodă a fost privit ca un  “rege” în vamă, dar asta şi din pricină că Vodă se lăuda că este nepotul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase. Vodă este, de fapt, singurul profesionist din acest caz, care nici măcar nu a dat de bănuit cuiva că ar fi sub acoperire. Acesta sa infiltrase la Moraviţa în timp, după ce a lucrat la Deta şi a câştigat respectul unui şef de tură de la Moraviţa, pe care, mai târziu, l-a şi dat pe mâna autorităţilor. În momentul de faţă, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti audiază inculpaţi pe badă rulantă. Mai multe amănunte despre acest subiect puteţi afla din ediţiile viitoare ale ziarului nostru.

 

Comentarii

comentarii