Acasă Actualitate “Marii lideri sindicali sunt mână în mână cu partidele politice!”

“Marii lideri sindicali sunt mână în mână cu partidele politice!”

DISTRIBUIȚI

Spune dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului “Materna” din cadrul Maternităţii Odobescu

“Îşi bat joc de noi. Marii lideri sindicali sunt mână în mână cu partidele politice! Altfel, eu nu înţeleg situaţia. Nu ai cu cine să lupţi. Reformă radicală sindicală nu prea văd cu cine să faci. Dacă oamenii ar avea mai mult curaj să se revolte, dar le este frică. Vorbesc numai pe la colţuri”, a spus dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului “Materna” din cadrul Maternităţii Odobescu, duminică, 10 aprilie. Vor reformă radicală a mişcării sindicale

Închiderea a zeci de spitale şi rămânerea pe drumuri a sute de mii de medici, asistente şi personal auxiliar a aruncat în aer mişcarea sindicală şi a anihilat-o. De aceea, acum toţi sindicaliştii şi angajaţii din sănătate sunt chemaţi la regrupare şi la o reformă radicală. “Îi chemăm pe toţi cei interesaţi de soarta salariaţilor din sănătate la o reformă radicală a mişcării sindicale şi la o regrupare de forţe care să nu mai permită astfel de eşecuri, salvând soarta a peste 200.000 de salariaţi”, a spus dr. Viorel Rotilă, preşedintele Federaţiei „Solidaritatea Sanitară”.
Federaţia îşi exprimă regretul faţă de toţi salariaţii din spitalele desfiinţate pentru faptul că nu a putut salva soarta acestor unităţi, lipsindu-i astfel pe angajaţi de un sprijin eficient, măsurile de ajutor întreprinse având un efect destul de redus. “Cu tristeţe recunoaştem faptul că măsurile de restructurare, adoptate pe fondul unei presiuni asupra liderilor de sindicat ce a condus la determinarea unora dintre aceştia la a-şi exprima acordul şi intervenite imediat după o puternică lovitură de imagine dată organizaţiilor sindicale din sănătate, nu au întâmpinat o opoziţie eficientă din partea celor care reprezentăm interesele salariaţilor”, a precizat dr. Rotilă.

“Pact Naţional pentru Sănătate” – o manipulare!

Sindicaliştii nu au încredere nici în aşa-zisul “Pact Naţional pentru Sănătate” şi susţin că e vorba de o manipulare. “În condiţiile în care instituţia prezidenţială lansase o dezbatere formală asupra unui iluzoriu “Pact Naţional pentru Sănătate”, în situaţia în care suntem foarte departe de un consens naţional, liderii sindicali care s-au lăsat prinşi în acest joc politic, uneori cu bună credinţă, au fost înşelaţi. În acest timp au fost, de fapt, pregătite măsurile de acţiune împotriva salariaţilor din sănătate şi ale pacienţilor. Sperăm ca această situaţie gravă să nu conducă la o scădere a încrederii salariaţilor în federaţiile sindicale din sănătate, aşa cum îşi doresc actualii guvernanţi, diminuând şi mai mult posibilităţile de apărare ale angajaţilor. Răzbunarea împotriva unor lideri sindicali sau a unor sindicate nu este o soluţie eficientă, fiind în totală opoziţie cu interesele lucrătorilor”, a conchis dr. Viorel Rotilă.

 

Comentarii

comentarii