Acasă Actualitate Marin Popescu, șeful ISJ Timiș: ”Din cauza frigului din clasele şcolilor din...

Marin Popescu, șeful ISJ Timiș: ”Din cauza frigului din clasele şcolilor din Timişoara este posibil să apară îmbolnăviri în rândul elevilor”

DISTRIBUIȚI

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Marin Popescu, a declarat, miercuri, că din cauza frigului din clasele şcolilor din municipiul Timişoara este posibil să apară îmbolnăviri în rândul elevilor.

Conform acestuia, şase unităţi şcolare din Timişoara au trecut în sistem de activitate online în urma temperaturilor scăzute înregistrate în clase, iar alte trei unităţi şcolare funcţionează în acelaşi sistem din cauza unor probleme de infrastructură.

În judeţ mai sunt în activitate la distanţă grădiniţe din cinci localităţi şi două şcoli gimnaziale, ca urmare a numărului foarte mare de cadre didactice infectate cu SARS-CoV-2.

Marin Popescu a precizat şi că au ajuns în judeţ, de la ISGU, 354.000 teste de salivă, care au fost distribuite spre unităţile de învăţământ. “Aceste teste de salivă au fost distribuite şcolilor şi sunt suficiente pentru patru testări, respectiv pentru două săptămâni. Mai aşteptăm alte 75.000 de teste, joi, şi 168.000 de măşti de la ISU”, a precizat Marin Popescu.

În primele două zile ale săptămânii au fost înregistrate 13 teste pozitive, şase confirmate cu RT-PCR, iar pentru celelalte se aşteaptă confirmarea sau infirmarea testului RT- PCR. În momentul de faţă, în judeţ sunt 846 de elevi pozitivi şi 208 angajaţi din sistem.

Şeful IŞJ Timiş a menţionat că sunt 417 formaţiuni de studiu online, cu 10.756 de elevi, din care în municipiul Timişoara sunt 329 de formaţiuni de studiu online cu 9.074 elevi.

Marţi, în judeţ erau 8.156 elevi vaccinaţi, faţă de 8.138 la raportarea precedentă.

Procentul de vaccinare a personalului din unităţile de învăţământ era săptămâna trecută de 72,86%.

Un cadru didactic, care avea mai multe comorbidităţi, a decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2, ridicând la opt numărul deceselor în rândul dascălilor, de la începutul pandemiei, jumătate dintre ei fiind din Sânnicolau Mare.

Comentarii

comentarii