Acasă Actualitate Marius, “copilul străzii” din Lugoj se roagă cu parlamentarii

Marius, “copilul străzii” din Lugoj se roagă cu parlamentarii

DISTRIBUIȚI

marius copilul straziiToţi îi spun Marius, pentru că aşa l-au cunoscut de mic, de când casa lui era gara din Lugoj. Aşa îl ştiu oamenii din Lugoj – Marius “copilul străzii”. Între timp, copilul a crescut mare, are un loc unde să stea şi cunoaşte mulţi oameni din politica şi administraţia timişeană. De fapt, nici nu-l cheamă Marius, îl cheamă Emil Constantin. A scos şi un DVD cu viaţa lui destul de chinuită. Mai vroia să scoată şi o carte, dar deocamdată nu are fonduri pentru a face acest lucru.
Marius… sau Emil este prezent la şedinţele consiliului judeţean şi îl poţi vedea în compania unor oameni mari din judeţ. Marţi, 12 mai, acesta a fost invitat în parlament, la grupul de rugăciune. În fiecare marţi, parlamentarii se strâng de dimineaţă pentru a se ruga împreună şi pentru a citi din Biblie.

“Ne-am rugat, studiu biblic, m-am bucurat să fiu cu ei”
“Pentru prima dată, am fost în grupul de rugăciune în Parlamentul României.
Mi-a plăcut, a fost frumos, am avut ocazia să-l văd pe domnul deputat Marius Dugulescu.
Au fost deputaţi din Timiş. La început ne-am rugat, s-a citit un verset din Biblie, finalul a fost o rugăciune. Ne-am rugat, studiu biblic, m-am bucurat să fiu cu ei.
Am ajuns acolo prin Ionel Tuţac – secretar general al Uniunii Baptiştilor din România şi pastor la biserica Harul din Lugoj.
Cam zece parlamentari au fost la acest grup de rugăciune”, spune Emil Constantin sau… Marius. Emil a vrut şi el să fie parlamentar, cu ceva timp în urmă, dar a renunţat la idee.
”Am vrut să fiu parlamentar, dar m-am răzgândit până la urmă”, spune acesta.

A dormit pe calorifer
A scos, însă, un DVD cu viaţa lui şi pentru apariţia cărţii mai aşteaptă. Eventual va mai scoate un DVD. Încă nu ştie. Oricum, are ce să spună despre viaţa lui…
Emil Constantin a avut o viaţă zbuciumată, deşi nu are mulţi ani, e tânăr, dar a trecut prin multe.
Este cunoscut de lugojeni drept “Marius, copilul străzii”, pentru că pe străzi şi-a petrecut o mare parte din existenţa lui de până acum.
În urmă cu câţiva ani, a primit un apartament de la Episcopia Greco-Catolică şi de atunci e om la casa lui. Şi-a petrecut copilăria prin Gara Lugoj.
Acolo a dormit, pe calorifer, iar când n-a mai fost loc acolo, a dormit, mai bine de doi ani, sub cerul liber. Este unul din puţinii copii ai străzii care au reuşit să iasă din acea viaţă de pe străzi şi să-şi facă un rost…

Comentarii

comentarii