Acas─â Eveniment Marius Popovici a fost la Congresul CDU din Karlsruhe

Marius Popovici a fost la Congresul CDU din Karlsruhe

420
DISTRIBUIȚI

I-a oferit cancelarului german, Angela Merkel, Leul B─ân─â┼úean ┼či prim-ministrului landului Baden Wurtenberg, Stefan Mappus, o caricatur─â semnat─â Popa’S
Marius Popovici, vicepre┼čedinte cu rela┼úii interna┼úionale al PN┼óCD (aripa Pavelescu) a participat la Congresul CDU din Karlsruhe. „Asemenea congreselor din 2006 ┼či 2008 (Dresda ┼či Stuttgart), ┼či Congresul CDU din Karlsruhe 2010 s-a bucurat de o organizare irepro┼čabil─â, mult entuziasm ┼či speran┼úe de viitor pentru Germania ┼či Europa. Cu regretul c─â am fost singurul oaspete din Rom├ónia la acest congres, trebuie s─â spun c─â m-am bucurat de toat─â prietenia ┼či colegialitatea celor din CDU.

Aici i-a┼č men┼úiona pe Gunther Krichbaum, deputat ├«n Parlamentul German, Wilfried Martens, pre┼čedintele PPE, Hans Gert Poettering – ex pre┼čedinte al Parlamentului European ┼či pre┼čedintele funda┼úiei Konrad Adenauer ┼či al┼úii”, a spus Popovici.
Invitaţie de a vizita România pentru prim-ministrul landului Baden Wurtenberg
Marius Popovici este ┼či ├«mputernicitul ├«n rela┼úiile cu Germania ┼či Austria al pre┼čedintelui Consiliului Jude┼úean Timi┼č. Astfel, la ├«ntrunire Popovici i-a oferit cancelarului german, Angela Merkel, Leul B─ân─â┼úean. „Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, i-am oferit un cadou din partea CJ Timi┼č, a pre┼čedintelui Ostaficiuc – Leul B─ân─â┼úean, pe care l-a primit cu mare pl─âcere, iar prim-ministrului landului Baden Wurtenberg, Stefan Mappus, i-am oferit o caricatur─â semnat─â Popa’S, pe care a apreciat-o mult ┼či a acceptat invita┼úia mea de a vizita ├«n viitor Rom├ónia ┼či implicit jude┼úul Timi┼č, ca o continuare a vechilor rela┼úii promovate de c─âtre fo┼čtii prim-mini┼čtrii ai landului, Erwin Teufel ┼či Gunther Oettinger”, a spus Marius Popovici. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a fost reconfirmat─â ├«n func┼úia de pre┼čedinte al CDU, cu 90,4 procente, aceasta dovedind aprecierea colegilor cre┼čtin-democra┼úi germani. Angela Merkel a ┼úinut un amplu discurs la congresul CDU. “├Än ’89, puterea libert─â┼úii a schimbat lumea. Aceast─â putere a libert─â┼úii este principiul nostru ┼či pentru viitor.(…) Am vizitat recent ┼ú─âri din Asia, unde am constatat c─â oamenii nu dorm, c─â lucreaz─â cu mult─â seriozitate, responsabilitate, pentru a-┼či crea bun─âstarea pe care o doresc (…) Baza economic─â a Germaniei o constituie aprovizionarea cu energie, o infrastructur─â modern─â, un stat social performant ┼či un buget na┼úional stabil. Acest lucru ├«l dorim tuturor statelor din Uniunea European─â (…) Pe viitor, vom intensifica eforturile pentru o nou─â arhitectur─â a pie┼úii financiare europene ┼či mondiale, pentru ca criza s─â nu mai revin─â, a┼ča cum a fost ├«n anii trecu┼úi”, sunt numai c├óteva fr├ónturi din discursul lui Angela Merkel.

 

 

Comentarii

comentarii