Acasă Actualitate Marșul Eroilor, la a 18-a ediție, la Timișoara

Marșul Eroilor, la a 18-a ediție, la Timișoara

DISTRIBUIȚI

Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria, o prezență permanentă în comunitatea locală încă din 2010, va organiza tradiționalului Marș al Eroilor, în data de 16 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, cu plecare din Piața Maria. Marșul Eroilor organizat de suporterii timișoreni a ajuns la cea de-a 18-a ediție.

Acest eveniment de amploare are loc în fiecare an pentru a aduce omagiu celor căzuți pentru libertate la Revoluția Română din Decembrie 1989 și pentru a încuraja unitatea și respectul între locuitorii Timișoarei.

Marșul Eroilor inițiat de Asociația Suporterilor Timișoreni Druckeria nu este doar o simplă parcurgere a unui traseu simbolic. Este un act solemn, plin de semnificație, ce reamintește participanților că fiecare pas înseamnă recunoștință față de cei care au sacrificat totul pentru libertatea noastră.

Traseul include opriri la locuri încărcate de semnificație, precum Catedrala Mitropolitană, Opera Română, Memorialul Revoluției sau Cimitirul Eroilor.

”Cine uită e complice!”

În mesajul tinerilor de la Drukeria se arată:

”Dacă ne uităm istoria suntem condamnați să o repetăm. De aceea ținem aprinsă de 18 ani flacăra memoriei, în cinstea fraților, părinților sau surorilor noastre, cei care au făcut sacrificiul suprem în urmă cu 34 ani pentru ca tuturor să ne fie mai bine. Fiecare pas pe care îl facem pe acest traseu de trei kilometri ne îndeamnă să nu uităm și să luptăm pentru ceea ce avem: libertate. Așteptăm cu căldură alături de noi, la fel ca în fiecare an, oameni de toate vârstele”.

Adunarea este sâmbătă, 16 decembrie, la ora 18.00, în Piața Maria, loc simbolic în care nemulțumirile timișorenilor au răbufnit.

Se pornește apoi în jurul orei 18.30, preț de aproape 2 ore și jumătate, cu destinație finală Cimitirul Eroilor din Calea Aradului, acolo unde va fi aprinsă o lumânare și toți se vor ruga pentru cei care au murit sau au fost răniți în zilele acelui decembrie.

Tinerii au concluzionat:

”Recomandăm celor care vor să ni se alăture să ia în calcul condițiile meteo și să aibă îmbrăcăminte călduroasă și încălțăminte confortabilă. Evenimentul este unul potrivit oricărei vârste, fiind un bun prilej de a transmite mai departe copiilor învățăminte despre valorile și spiritul Timișoarei.

Seara se încheie apoi alături de trupa timișoreană Imund și de artistul local de hip-hop Dani Tobe, la un concert memorabil dedicat Marșului Eroilor și Revoluției, ce va avea loc cu începere de la ora 21.00, tot sâmbătă, la Nemesis Art Club (Bastion).

Vă mulțumim și vă așteptăm alături de noi! Timișoara, 11 decembrie 2023”.

Comentarii

comentarii