Acasă Eveniment Marşul împotriva clanurilor ţigăneşti – interzis la Timişoara

Marşul împotriva clanurilor ţigăneşti – interzis la Timişoara

360
DISTRIBUIȚI

Cristian Berceanu, Noua Dreaptă Timişoara: „Nu ne-au dat aprobarea pentru că mafia imobiliară are spate la primărie”
Comisia de Ordine Publică de pe lângă Primăria Timişoara nu a dat, miercuri, avizul pentru cea de-a doua ediţie a „Marşului pentru Timişoara” în condiţiile care le-ar fi dorit organizatorii. Evenimentul gândit de filiala Timişoara a Noii Drepte s-a desfăşurat în 2008 pe traseul:  Parcul Rozelor – Podul Michelangelo – Bulevardul Vasile Parvan – Splaiul Tudor Vladimirescu. Anul acesta, protestul trebuia să aibă loc pe acelaşi traseu, în acest weekend, între orele 12-16. Comisia de Ordine Publică nu a vrut să-şi pună paie în cap şi nu a aprobat marşul, considerat a fi unul cu tentă rasistă. „Marşul pentru Timişoara” a fost gândit de Noua Dreaptă ca o acţiune de solidarizare a cetăţenilor împotriva „mafiei imobiliare şi a infracţionalităţii” – adică a clanurilor ţigăneşti care prin diverse metode au pus mâna pe clădirile istorice ale oraşului.

„Nu ne luptăm cu morile de vânt”

Punctul final al marşului trebuia să fie Splaiul Tudoir Vladimirescu, locul din Timişoara unde avocata Carmen Obârşanu a fost bătută de ţiganca Ileana Cârpaci. Pe aceeaşi stradă locuiesc mai mulţi ţigani cu dare de mână din Timişoara, în case impozante. Surse din primărie susţin că Poliţia şi Jandarmii nu ar fi fost de acord cu mitingul din 10 octombrie. Asta cu toate că, în urmă cu un an, 300 de tineri adepţi sau nu ai Noii Drepte au protestat fără incidente la Timişoara. Comisia a hotărât totuşi că mitingul poate să aibă loc, doar pentru două ore şi doar lângă Stadionul „Dan Păltinişanu”. „Nu acceptăm noua locaţie. Nu vrem să ne luptăm cu morile de vânt. Nu ne-au dat aprobarea pentru că mafia imobiliară are spate la primărie. Varianta oficială este însă cu nu avem o aprobare de la Poliţia Rutieră. Anul trecut nu ni s-a cerut aşa ceva”, spune Cristian Berceanu, unul dintre organizatorii „Marşului pentru Timişoara”.

Amnezie la şefia Poliţiei Timişoara?

Sabin Bogoşel, şeful Poliţiei Timişoara, se pare că a dormit în front la şedinţa Comisiei de Ordine Publică de miercuri. Deşi a participat la luarea deciziei privind mitingul, Bogoşel nu-şi mai amintea nimic la câteva ore după ce a părăsit Primăria Timişoara. „Nu ştiu despre ce e vorba. Nu ştiu despre niciun miting şi despre nicio dată. Eu nu m-am opus la nimic”, a declarat, pentru ZIUA de Vest, şeful Poliţiei Timişoara, Sabin Bogoşel. Dacă oamenii legii s-au speriat că în acest an ar putea apărea conflicte de stradă între ţigani şi partizanii Noii Drepte, cu ocazia marşului, organizatorii spun că nu se punea nicicum problema unor altercaţii. „Noi am solicitat expres pază. Am chemat poliţia şi jandarmii. Nu voiam să provocăm conflicte, din contră, ne era teamă că am putea fi agresaţi de cei pe care-i contestăm”, susţine Cristian Berceanu, unul dintre membrii Noua Dreaptă Timişoara. Avocata Carmen Obârşanu, cea pe care membrii Noii Drepte au vrut să o suţină printr-un marş de protest după ce a fost agresată de ţigani, nu este mirată de decizia comisiei. „Mafia imobiliară şi ţiganii cu bani controlează oraşul. Era şi culmea să le dea aprobare pentru un astfel de protest”, spune avocata.

Comentarii

comentarii