Acasă Actualitate Mașina care transporta ambarcațiunea “Vulpea” a luat foc în mers, în Serbia

Mașina care transporta ambarcațiunea “Vulpea” a luat foc în mers, în Serbia

DISTRIBUIȚI

Expediția Circumeuropa 2024 a început cu stângul. Mașina care transporta ambarcațiunea “Vulpea” spre Lefkada a luat foc în mers, în Serbia. Într-un final, pompierii sârbi au reușit să stingă incendiul, iar “Vulpea” a fost tractată de o altă mașină și a ajuns cu bine în Grecia, de unde va fi reluată expediția.

“Aventurile au început încă de pe drum, când mașina care transporta Vulpea a luat foc în mers. Cum ajutorul altor șoferi și stingătoarele noastre n-au reușit să oprească flăcările, am avut șansa ca o mașină a jandarmilor sârbi să treacă pe lângă noi și să cheme pompierii. După câteva ore de așteptare, cu o altă mașină, am reluat parcursul spre Grecia. Suntem bine toți, iar Vulpea a ajuns acolo unde îi este locul: lângă apă”, au transmis cei de la Circumeuropa.

Conform programului, echipajul va pleca din Lefkada, locul unde s-a oprit expediția Circumeuropa în 2023.

“Vom pleca din Lefkada, vom trece prin sudul Italiei, Genoa, Marsilia, iar de acolo să urcăm pe râurile Europei. Venim de pe Ron, Main, Dunăre, Tisa, Bega și înapoi acasă. Am vrut să demonstrăm că Bega nu e doar acel obstacol din mijlocul orașului peste care trebuie să trecem, ci e un potențial imens pentru Timișoara, să se facă turism. Din Timișoara poți pleca pe apă în jurul Europei. Bega e o poartă internațională de navigație”, a spus conducătorul expediției, Cristian Ilea, director de imagine TVR Timișoara.

Proiectul Circumeuropa 2024 face parte din Programul cultural național ”Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul “Legacy Timișoara 2023”, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Comentarii

comentarii