Acasă Eveniment Maşină oprită de poliţişti cu focuri de armă. Șoferul transporta 8 imigranţi,...

Maşină oprită de poliţişti cu focuri de armă. Șoferul transporta 8 imigranţi, dinspre Arad, spre Timişoara

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii au reuşit să oprească cu focuri de armă o maşină care transporta 8 imigranţi, dinspre Arad, spre Timişoara. Dintre cei 8 doar 5 au fost prinşi, şi şoferul maşinii. Trei imigranţi au reuşit să fugă. 

Autoturismul pe care poliţiştii de la Biroul Autostrăzi au vrut să îl oprească în cadrul unei razii, noaptea trecută, venea dinspre Arad şi se îndrepta spre Timişoara. La semnalul poliţiştilor, şoferul a accelerat, iar agenţii au pornit în urmărirea lui.

La intrarea în Timişoara, maşina fugarilor a lovit două maşini, fără a exista victime, apoi, după ce a trecut de un sens giratoriu, şoferul cel mai probabil a pierdut controlul volanului şi a ajuns într-un canal de la marginea drumului.

Imigranţii au coborât din autoturism şi au început să fugă în mai multe direcţii. Pentru a-i opri, poliţiştii au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.  

În cele din urmă, poliţiştii au reuşit să prindă 5 dintre ei. Aceştia sunt din Egipt, Siria şi Yemen şi aveau drept de şedere valabil în România. Au fost predaţi la Poliţia de Frontieră. Alţi trei au reuşit să fungă, iar acum sunt căutaţi.

Şoferul a fost şi el capturat. Acesta este cetăţean din Republica Moldova şi va fi cercetat pentru trafic de migranţi.

UPDATE – Potrivt IPJ Timiş, poliţiştii de la Biroul Autostrăzi au urmărit maşina în care se aflau mai mulţi migranţi, pe o distanţă de 18 km. Agenţii au tras 9 focuri de avertisemnt, pentru a-i prinde pe fugari.

”La data de 6 aprilie 2024, în jurul orei 23:30, în nodul rutier de la km. 503, calea 2, poliţiştii Autostrăzii A1 Deva Nădlac au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, dar conducătorul acestuia nu s-a conformat, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea acestuia pe o distanţa de 18 km, între localităţile Giarmata-Remetea, până la intrarea în municipiul Timişoara. În timpul urmăririi, au fost executate 9 focuri de avertisment în plan vertical, existând indicii cu privire la săvârşirea unor infracţiuni. În sensul giratoriu de la aeroportul din Timişoara, autoturismul a intrat în coliziune cu alte două, după care s-a oprit în afara părţii carosabile, iniţial accidentul soldându-se doar cu pagube materiale.A fost imobilizat şi identificat conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 24 de ani, cetăţean cu dublă cetăţenie română/moldovenească şi 6 persoane de naţionalitate străină. Trei dintre persoanele din autoturism au reuşit să fugă”, a transmis IPJ Timiş.

 Migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră.  

”Cele 7 persoane  au fost predate Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, pentru continuarea cercetărilor, dintre care conducătorul auto este cetăţean din Republica Moldova şi 6 pasageri de origine afro-asiatica( 1 din Egipt, 4 din Siria, 1 din Yemen). În urma cercetărilor, poliţiştii de Frontieră a constatat că cele 6 persoane de origine  afro-asiatică sunt intrate legal în România şi au drept de şedere legală pe teritoriul ţării. De asemenea, poliţiştii de frontiera efectuează cercetări  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru cetăţeanul din Republica Moldova”, se mai arată în comunicat.

Unul dintre migranţi a fost dus la spital, pe fondul sperieturii, astfel că pe numele şoferului a fost întocmit dosar penal pentru vatamare corporală din culpa. De asemenea, el a fost amendat de poliţiştii Biroului Rutier care i-au suspendat şi dreptul de conducere.

”Totodată, una dintre persoanele străine, pe fondul sperieturii, a fost transportată la spital, fapt pentru care Biroul Rutier Timiş a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă. S-a constatat ca autoturismul nu deţine poliţă RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.640 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 195/2002R, i-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare, certificatul de înmatriculare şi s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioada de 180 de zile”, a mai transmis IPJ Timiş.

Comentarii

comentarii