Acasă Actualitate Mașina Regelui Mihai I, vândută pe post de mobilier urban în Ungaria

Mașina Regelui Mihai I, vândută pe post de mobilier urban în Ungaria

DISTRIBUIȚI

Pe site-ul de anunțuri auto second hand din Ungaria, www.hasznaltauto.hu, se poate achiziționa o mașină americană Lincoln Zephyr, care a aparținut, conform datelor istorice, 
 
Regelui Mihai I al României. Mașina se vinde cu 1,6 milioane de forinți sau 4.270 de euro.  

Modelul de lux Lincoln Zephyr a fost fabricat în perioada 1936-1942, la acea vreme Lincoln fiind o divizie din cadrul companiei Ford.

Mașina neagră este cu patru uși, e pe benzină, cu tracțiune pe spate și are 28.000 de kilometri. Aflăm tot de pe site că, din păcate, mașina nu este funcțională și se vinde ca obiect de decor pentru grădini ori pentru alte spații.

Totuși, din anunț aflăm că mașina e într-o formă incredibilă! 

“Mașina nu este funcțională, lipsesc multe de sub capotă, de exemplu schimbătorul de viteză, dar poate fi trasă pe roți. A ajuns în Ungaria la începutul anilor 90, din România, iar după ultimele cercetări mașina s-a aflat cândva în proprietatea Regelui Mihai I. Foarte mulți ani a fost utilizat în Miercurea Ciuc, mașina având la acea vreme multe modificări, precum motor de Aro sau lămpi de la Barkas. Mașina a trecut printr-o restaurare în urmă cu 20 de ani, când a fost reînoit interiorul, s-a schimbat pielea de pe scaune și tapiseria”, aflăm din anuțul publicat pe site-ul www.hasznaltauto.hu.

Comentarii

comentarii