Acasă Actualitate Mașinile abandonate pe străzile din Timișoara – o problemă fără soluție?

Mașinile abandonate pe străzile din Timișoara – o problemă fără soluție?

DISTRIBUIȚI

Autovehiculele abandonate peste tot în Timișoara pe străzi, pe trotuare, în scuaruri și cel mai grav pe spații verzi și pe locurile de parcare reprezintă una dintre problemele care nu vor fi rezolvate vreodată!

De ce? Chiar dacă Poliția Locală ridică an de an mii de mașini abandonate, apar altele.

Aceste autovehicule degradate de cele mai multe ori reprezintă adevărate focare de infecție, conferă un aspect inestetic orașului, dar ocupă și locuri de parcare în special în zonele de blocuri.

Această mașină se află în fată cimitirului din Calea Șagului și a fost fotografiată de o doamnă șofer, miercuri 1 noiembrie.

 “Iată un loc de parcare ocupat abuziv de acest autovehicul abandonat sfidător de cineva. Se află acolo de peste un an. O știu și polițiștii nu au ridicat-o! Să-i fie rușine celui care a lăsat-o, iar eu caut disperată să parchez și nu am unde, să întru la cimitir de Ziua morților”, este mesajul doamnei șofer.

Poliția Locală Timișoara recunoaște că problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timișoara rămâne una de actualitate, polițiștii locali acționând permanent pe această linie, pentru eliberarea locurilor de parcare din cartierele municipiului.

Astfel, în primele șase luni din acest an, au fost introduse în baza de date a Poliției Locale fie ca urmare a sesizărilor de la cetățeni, fie în urma constatărilor efectuate în teren de polițiștii locali, aproape 1.000 de astfel de autovehicule.

Dintre acestea, în urma verificărilor, s-a stabilit că 156 nu se încadrează la prevederile Legii 421/2002 privind autovehiculele abandonate și fără stăpân.

Au fost aplicate peste 700 de somații, în urma cărora 618 autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public fie de către proprietari, fie cu sprijinul Timpark. De asemenea, au fost întocmite sute de dispoziții de declarare a abandonului și de trecere a acestor autovehicule în proprietatea unității administrativ-teritoriale.

Poliția Locală Timișoara reamintește că potrivit Legii 421/2002, pentru a fi considerat abandonat un autovehicul trebuie să se afle în același loc de cel puţin 6 luni.

Cetățenii care doresc să facă sesizări pe această linie, pot apela la numerele de telefon ale Poliției Locale 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro.

Comentarii

comentarii