Acasă Cultura Masterclass de regie şi artă teatrală

Masterclass de regie şi artă teatrală

DISTRIBUIȚI

La Teatrului Naţional Timişoara
În Salonul cu Oglinzi al Teatrului Naţional Timişoara, în perioada 13-17 aprilie, actorii de la Suceava Theatre Company vor participa la un Masterclass de regie şi artă teatrală cu Maestro Dumitru Gheorghiu, unul din cei mai mari regizori de operă şi teatru din România. Masterclass-ul este desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Prinţul Paul al României, fiind sponsorizat de Fundaţia Prinţul Paul pentru România.
Evenimentul este rezultatul iniţiativei baritonului Andras Chiriliuc, preşedintele Asociaţiei “Joseph Schmidt” şi al lingvistei Sanda-Maria Ardeleanu, vicepreşedintele Asociaţiei “Joseph Schmidt”.
Tinerii actori vor participa şi la un curs de literatură italiană despre capodoperele marilor scriitori italieni în teatru şi lirică, curs care va fi ţinut de specialista Viorica Bălteanu, prof. univ. dr. în cadrul Universităţii de Vest Timişoara, decorată cu titlul de Cavaler al Artelor de către preşedintele Italiei pentru merite deosebite aduse culturii italiene în Europa de Est.

Comentarii

comentarii