Acasă Actualitate Măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare în vămile din Timiș

Măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare în vămile din Timiș

660
DISTRIBUIȚI

Măsuri speciale de sărbători, în Punctele de Trecere a Frontierei din Timiș. Reprezentanții Poliției de Frontieră au dispus suplimentare personalului pentru a evita astfel aglomerările din perioada imediat următoare. Cei care călătoresc au la dispoziție și aplicația de monitorizare a traficului pusă la dispoziție de polițiști. Datele furnizate de ea nu sunt însă tot timpul exacte.

Reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara au dispus suplimentarea personalului la frontieră „până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere”, spun ei. Oamenii legii vor să prevină astfel blocajele create în vămi în perioada sărbătorilor, atunci când numărul celor care tranzitează frontierele este foarte mare. „Subliniem faptul că este folosită la maxim infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, după caz. Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, polițiștii de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei”, transmit polițiștii de frontieră timișeni. Călătorii au la dispoziție o aplicație dezvoltată de Poliția de Frontieră Română. Aceasta monitorizează valorile de trafic și, susțin polițiștii, actualizează în timp real timpii de așteptare. În realitate însă, datele furnizate de aplicație sunt în multe cazuri inexacte, mai ales atunci când punctele de trecere a frontierei sunt extrem de aglomerate și timpii de așteptare foarte mari. Cei care vor călători în perioada sărbătorilor sunt rugați să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei existente în Timiș.

Variantele, sunt:

Pe frontiera româno-ungară:

pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad – Kiszombor

Pe frontiera româno-sârbă:

pe raza jud. Timiş: P.T.F. Jimbolia – Srpska Crnja;

P.T.F. Stamora-Moraviţa – Vatin;

P.T.F. Valcani – Vrbica;

P.T.F. Foeni – Jasa Tomic;

P.T.F. Lunga – Nakovo;

În decembrie 2017 zona de competență a Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost tranzitată de 314 mii de persoane. Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei din Timiș au fost cel de la Stamora-Moravița, cu 64300 călători și Cenad, cu peste 62300 de mii de călători.

Comentarii

comentarii