Acasă Eveniment Materiale pentru curăţenie de 2 bani/copil, în grădiniţele din Lugoj

Materiale pentru curăţenie de 2 bani/copil, în grădiniţele din Lugoj

258
DISTRIBUIȚI

„Primăria a alocat, pentru întregul an 2011, celor 14 unităţi arondate Centrului Financiar Grădiniţe, doar 5.800 de lei pentru materiale de curăţenie, deşi necesarul solicitat era de 52.000 de lei”, a anunţat Ariana Bunea, directorul Grădiniţei P.P. nr. 5 Lugoj
Conducerea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 5 din Lugoj a reacţionat la acuzele lansate, zilele trecute, de către primarul municipiului de pe Timiş, Francisc Boldea. Edilul lugojean a acuzat conducerea Grădiniţei P.P. nr. 5, care coordonează Centrul Financiar Grădiniţe, de „management defectuos” şi a declarat că „grădiniţele lugojene funcţionează aproape în regim de avarie”.

„În ultimele luni au fost blocate 14 posturi de personal nedidactic (administratori, îngrijitori, bucătărese, fochişti) la grădiniţele din oraş, fapt care îngreunează asigurarea condiţiilor optime pentru copii. Dacă avem în vedere şi două concedii medicale ale îngrijitorilor din grădiniţe, consider că e o situaţie foarte gravă, prin imposibilitatea asigurării condiţiilor igienico-sanitare necesare desfăşurării actului educativ”, a declarat, săptămâna trecută, primarul Francisc Boldea.

„Nu s-au găsit nereguli din punct de vedere igienico-sanitar”

Ariana Bunea, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 5, a declarat, tot într-o conferinţă de presă, că nu sunt probleme din punct de vedere igienico-sanitar în grădiniţele din Lugoj, fapt confirmat şi controlul efectuat în urmă cu două săptămâni de către Direcţia de Sănătate Publică Timiş, cu toate că Primăria Lugoj a alocat grădiniţelor lugojene doar 10% din banii necesari, în acest an, pentru materiale de curăţenie. „Unităţile de învăţământ preşcolar din Lugoj nu funcţionează în regim de avarie. Posturile rămase vacant, în ultimul an, sunt în număr de 11. Cu avizul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Timiş, un număr de şase persoane ocupă posturile unice prin cumul de funcţii, ceea ce înseamnă că suntem în definit cu cinci posturi. Pentru buna funcţionare, munca celor cinci posturi blocate a fost suplinită de personalul existent, fapt confirmat de rezultatul pozitiv al controalelor efectuate, în urmă cu două săptămâni, de către angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică, în urma cărora nu s-au găsit nereguli din punct de vedere igienico-sanitar. Ceea ce ne îngrijorează este suma foarte mică alocată de Primăria Lugoj celor 14 unităţi arondate Centrului Financiar Grădiniţe, de doar 5.800 de lei pentru materiale de curăţenie pentru anul 2011. Şi pentru a fi înţeleşi mai uşor de către domnul primar, vom explica ce înseamnă aceşti bani alocaţi de primărie pentru un copil, pentru fiecare zi petrecută în grădiniţă. Sunt 5.800 de lei alocaţi pentru anul 2011 care  trebuie împărţiţi la 1.186 de copii şi la aproximativ 260 de zile de grădiniţă. Rezultă 0,02 lei /copil/zi, adică 2 bani pentru fiecare copil/zi de grădiniţă, mult mai puţin decât costă cel mai ieftin sul de hârtie igienică la magazinul SC Francbol SRL (45 de bani)”, a declarat Ariana Bunea, menţionând că, „acum, părinţii copiilor contribuie, în total cu 4.000 de lei lunar, din buzunarul lor, pentru a ajuta grădiniţele, ceea ce înseamnă că doar într-o lună părinţii plătesc aproape la fel cât plăteşte primăria într-un an”.
 

 

Comentarii

comentarii