Acasă Actualitate Maternitatea Bega din Timişoara a devenit maternitate-COVID; o clinică privată va prelua...

Maternitatea Bega din Timişoara a devenit maternitate-COVID; o clinică privată va prelua temporar toate naşterile din judeţ

1447
DISTRIBUIȚI

Maternitatea “Bega” din Timişoara, cea de-a doua din oraş, a devenit maternitate-COVID şi va prelua toate pacientele din judeţ care au probleme ginecologice sau gravidele care trebuie să nască, dar care sunt infectate cu coronavirus, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, managerul Clinicii Universitare “Bega”, dr. Marius Craina.

“Problemele de la Maternitatea ‘Dr. Dumitru Popescu’ (‘Odobescu’) nu afectează ‘Bega’, pentru că noi am fost declaraţi, de marţi, prin Ordin de ministru, maternitate-COVID în judeţul Timiş, care se va ocupa de toate cazurile de ginecologie infectate cu coronavirus. Acum ne organizăm ca să creăm noile grafice şi ture, astfel ca personalul care a efectuat un serviciu de o săptămână să beneficieze de două săptămâni de izolare pentru testare şi stabilirea diagnosticului”, a explicat Marius Craina.

Managerul Maternităţii “Bega” a afirmat că unitatea nu are personal suficient în toate compartimentele şi sectoarele pentru a asigura ture de patru ore pentru zona roşie.

“A trebuit ca în unele compartimente să facem graficul adaptat numărului de personal pe care îl avem; va funcţiona o singură sală de naşteri, iar la blocul operator va funcţiona un singur instrumentar în această perioadă”, a menţionat Marius Craina.

Medicul a adăugat că singura gravidă care era internată în Maternitatea “Bega”, cu o sarcină mică ce trebuie monitorizată în continuare, a fost transferată astăzi la maternitatea privată din Timişoara, care are capacitatea suficientă pentru a prelua pacientele negative, “până când Maternitatea ‘Odobescu’ îşi va rezolva problemele şi îşi va relua activitatea normală. Maternitatea privată îndeplineşte toate condiţiile şi criteriile să preia activitatea Maternităţii Odobescu”, a concluzionat Marius Craina. Întreaga capacitate a Maternităţii “Bega”, de 84 de paturi, va fi pusă la dispoziţia pacientelor COVID.

Comentarii

comentarii