Acasă Actualitate Mattika Explore încheie trei luni de ateliere STEAM pentru copii la Școala...

Mattika Explore încheie trei luni de ateliere STEAM pentru copii la Școala Babel din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Tocmai s-au încheiat seriile de Ateliere STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics) desfășurate de Irma Băloi, fondator Mattika Explore, la Școala Babel din Timișoara. De la experimente științifice la artă, copiii din ciclurile primare s-au bucurat de ateliere cu titluri ca Trasee îndrăznețe pentru bile colorate, Galaxii îndepărtate, Teatru de păpuși, Roboți de desenat, și multe alte aventuri colorate și ingenioase cu ajutorul Mattika Explore și Liceul Babel, finanțat de Ministerul Culturii prin Centrul de Proiecte din Timișoara.

Început la jumătatea lunii martie, proiectul Știință prin Artă, facilitat de Irma Băloi, a inclus o serie de 10 ateliere STEAM de creație și știință pentru elevi din clasele primare de la Liceul Teoretic Babel.

“A fost fascinant să văd bucuria acestor copii de a descoperi, de a fi exploratori și creatori în același timp. În cele zece sesiuni am învățat împreună să lucrăm nu după o rețetă, ci prin experiment, logică și creativitate. De asemenea, sunt recunoscătoare echipei Centrului de Proiecte din Timișoara pentru ajutorul acordat nouă, dar și altor proiecte interesante care s-au derulat în cadrul programului Școli Creative. Am avut și o comunitate excelentă din partea Școlii Babel, care s-a implicat intens și a contribuit la succesul evident al proiectului. Doresc să adaug că proiectul pilot va avea continuare în toamnă, și în alte trei școli din Timișoara. Stay tuned!” Irma Băloi, fondator Mattika Explore.

Atelierele STEAM marca Mattika Explore vor continua și în toamna acestui an, oferind copiilor oportunități de exprimare creativă pe sistemul deja experimentat cu succes în ultimii ani în care Irma a inspirat mai multe grupe de școlari din ciclurile primare prin atelierele cu titluri fascinante: Galaxii îndepărtate; Trasee îndraznețe pentru bile colorate; Robot de desenat; Fundul oceanului în palma mea; Teatru de papuși; Curcubeu în eprubetă; Creaturi fantastice; Caleidoscop de primavară; Magia culorilor.

Despre proiect:

Știintă prin Artă este un proiect al SC Mattika Explore SRL în parteneriat cu Liceul Teoretic Babel. Atelierele s-au derulat în perioada 15 martie – 24 mai 2024 la Liceul Teoretic Babel din Timișoara, iar pe 14 iunie s-a celebrat împreună cu comunitatea școlii încheierea cu success a proiectului.

Proiectul Știintă prin Artă și-a propus să creeze un cadru în care elevii claselor primare să dorească să fie curioși, imaginativi și creativi prin intermediul științei și artei, prin metode de joc. Știință prin Artă completează cunoștințele teoretice predate în cadrul programei școlare, abordând materii precum chimia și fizica prin joc, dobândind abilitățile necesare pentru a continua să experimenteze pe cont propriu.

Despre organizatori:

Irma Băloi (de origine estoniană), reprezentant Mattika Explore, organizează ateliere creativ-știintifice pentru copii din anul 2021. Atelierele se desfășoară în cadrul after-school-urilor ca ateliere opționale sau în școli, în cadrul Saptâmâna verde sau Școala altfel. De asemenea, Irma a susținut diverse ateliere educaționale pentru copii și adulți în cadrul festivaluiui PLAI începând cu anul 2018 iar în 2023 a organizat ateliere de experimentare și creație pentru copii în cadrul proiectului

„Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei” finanțat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Irma a frecventat școala în Estonia și a absolvit Facultatea de Fizică și Chimie din cadrul Universității Tartu, profilul Tehnologia Mediului.

Comentarii

comentarii