Acasă Actualitate Meciul deceniului la Timișoara, în sprijinul micuților pacienți de la Spitalul de...

Meciul deceniului la Timișoara, în sprijinul micuților pacienți de la Spitalul de copii “Louis Țurcanu”

816
DISTRIBUIȚI

Clubul Rotary Ripensis Timișoara va organiza sâmbătă, 18 mai 2019, la ora 17.00, un eveniment sportiv de excepție pe Stadionul Dan Păltinișanu: Stelele Fotbalului Românesc se vor confrunta în mod caritabil în Meciul deceniului cu Stelele Banatului.

Obiectivul este strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipamente moderne a secției de malformații faciale de la Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Louis Țurcanu” unde sunt operați copii cu ”buză de iepure” și ”gură de lup”.

Stelele Fotbalului Românesc: Ciprian Marica, Iosif Rotariu, Miodrag Belodedici, Ionuț Lupescu, Dorinel Munteanu, Ioan Andone și Toni Doboș.

Stelele Banatului: Marcel Băban, Sorin Vlaicu, Florin Bătrânu, Titi Varga, Ovidiu Cuc, Aurel Bărbosu, Octavian Popescu.

Proiectul este coordonat de doamnele Marina Rodica Mosulea (Radu) și Carmen Popescu, din cadrul Rotary Ripensis.

La conferința de presă de marți 14 mai, de la Hotelul Continental, prof. univ. dr. Lucian Boia, șeful Clinicii de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului Louis Țurcanu, membru în Clubul Rotary Timișoara, a declarat:

„Beneficiarul evenimentului este copilul român, care are nevoie de tratament de specialitate de înaltă calitate. Proiectul Dăruiește un zâmbet este foarte bun și a găsit susținători din partea cluburilor Rotary Timișoara și Rotary Ripensis. Astfel, s-a înțeles că, pe lângă finanțarea pe care spitalul o are de la bugetul de stat, e nevoie de un efort suplimentar pentru a face un centru de excelență în partea de vest a țării, la Timișoara.

Astfel, copiii pot fi tratați la un nivel medical înalt. La Spitalul Louis Țurcanu se operează de mult aceste malformații ale feței la micuții pacienți. Nu este un început acum.

Ce aduce nou proiectul Dăruiește un zâmbet este abordarea multidisciplinară, în echipă, între diversele specialități, astfel încât acești copii pacienți să fie tratați cum trebuie și complet, nu parțial. Spitalul Louis Țurcanu este foarte bine dotat și nu este sărac, dar dorim să se mențină la nivel înalt și să se ridice la cerințele unui spital de referință europeană. De aceea este nevoie de o dotare permanentă cu aparatură medicală de ultimă generație”

Un adevărat spectacol sportiv se anunță prin competiția între echipele Stelele fotbalului românesc reprezentat de fotbaliști de marca ai României și Stelele fotbalului bănățean – reîntâlnirea  cu spiritul olimpianismului fotbalistic timișorean al unei perioade nu de mult trecute, împreună cu cei mai iubiți fotbaliști bănățeni.

Totul în spirit caritativ, în sprijinul micuților pacienți nu numai din Banat, ci din întreaga țară.

 

Comentarii

comentarii