Acasă Sănătate Medicii din Timișoara nu vor face întreruperi de sarcină în Săptămâna Patimilor

Medicii din Timișoara nu vor face întreruperi de sarcină în Săptămâna Patimilor

DISTRIBUIȚI

consult gineco avortCeea ce se numeşte adesea ‚rodul dragostei” dintre un bărbat şi o femeie, fătul din pântecele mamei sale, este ocrotit prin bunăvoinţa medicilor ginecologi bugetari din Timişoara în Săptămâna Patimilor, care au anunţat că vor reuza să facă orice întrerupere de sarcină în Săptămâna Pascală.

‚Nu cred că se întâmplă ceva dacă refuzăm să facem avorturi la cerere 8-9 zile, în perioada Sărbătorilor Pascale”, a declarat, marţi, prof. univ. dr. Marius Craina, ginecolog la Clinica Universitară „Bega” şi manager al Spitalului Judeţean Timişoara.
Acelaşi gest vor face şi medicii de la Maternitatea ‚Dr. Dumitru Popescu” (Odobescu), care au adoptat comportamentul creştin de ani de zile. „O parte din medici nu mai fac deloc avorturi, o parte doar înainte de sărbători şi în timpul lor”, a afirmat medic ginecolog Olimpia Oprea de la Maternitatea „Dr. Dumitru Popescu”. Raclaje se vor face în această perioadă doar dacă sunt urgenţe care pun în pericol viaţa mamei.
De bună seamă, este un gest binevenit, dar mult prea scurt este termenul de drept la viaţă, de ‚clemenţă” pentru a păşi în lume, în primul rând din cauza mamelor. Sătule de naşteri ‚forţate” şi obligate de partid să devină mame-eroine în anii ceauşişti, femeile românce au aflat (prea) repede calea spre masa de chiuretaj, după 1989, astfel că anii libertăţii noastre au făcut ca milioane de ‚muguri de viaţă” să nu mai fi apucat să vadă lumina zilei. Iar medicii ginecologi au profitat din plin şi mulţi dintre ei făceau întreruperi de sarcină odioase, când fătul avea deja 5 luni. Metoda era odioasă, dar povestită cu multă seninătate pe-atunci de o ‚mamă” care voia să scape de cel care ar fi urmat să fie cel de-al trelea copil al familiei. ‚Trebuia să ne mutăm în Germania. Aveam deja doi copii şi ne-am gândit că poate nu ne vom descurca; am decis cu soţul că e mai bine să renunţăm la acel copil. Am găsit medicul care ‚s-a angajat” că îmi va face chiuretajul. Eram însărcinată în luna a cincea, fătul mişca. Am fost internată şi mi s-a făcut o injecţie care a avut efect fatal (voit, n.r.) asupra fătului, mi s-a provocat naşterea şi copilul s-a născut mort” – sunt mărturiile acelei ‚mame” plecate acum în Germania. Şi pentru ca să nască un prunc mort, bineînţeles că a plătit ‚gras” medicul respectiv.
La polul opus, alţi medici ginecologi timişoreni – şi devin tot mai mulţi -, au decis să renunţe să mai facă chiuretaje, renunţând chiar la norma de activitate medicală din spital pentru a nu mai fi puşi în situaţia de a curma vieţi.

‚Am făcut cea de-a doua specializare, în urologie, în Germania, iar acum lucreaz doar în policlinică. Dacă-l ai pe Dumnezeu în tine, nu se poate să nu te chinuie aceste raclaje; sunt asemeni unor crime”, spune o doctoriţă care a ales să lupte pentru viaţă, nu pentru pruncucidere.
Cât despre femeile care nu vor să aibă obligaţia de a naşte şi de a crete un copil în demnitate, rămâne cel puţin respectul de sine, înţelepciunea şi nu desfrâul.

Comentarii

comentarii