Acasă Actualitate Medici greci vin să opereze în premieră la Timişoara

Medici greci vin să opereze în premieră la Timişoara

DISTRIBUIȚI

În perioada 11 – 13 august, la invitaţia prof. univ. dr. Mihai Ionac (foto) (şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Timişoara) şi a conf. univ. dr. Lucian P. Jiga (coordonator Compartiment Microchirurgie Vasculară), o delegaţie de chirurgi ortopezi (prof. univ.dr. Iannis Ignatiadis, prof. univ. dr. Vasileios Polyzois, dr. Spyridon Vasilas) din cadrul Clincii de Chirurgie Reconstructivă a Spitalului Universitar KAT din Atena, Grecia, va efectua trei operaţii în premieră naţională, în Centrul Universitar Timişoara.
Operaţiile se vor desfăşura în cadrul Clinicii I Ortopedie-Traumatologie a Judeţeanului, condusă de prof. univ. dr. Horia Vermeşan.
“Operaţiile care vor fi realizate la cei trei pacienţi sunt menite să reconstruiască osul care lipseşte în urma unor accidente prin “alungirea” treptată şi astfel să redea acestor bolnavi posibilitatea de a merge din nou. Tehnica utilizată constă în montarea unor sisteme ortopedice performante, cunoscute sub denumirea de “sisteme de distracţie osoasă tip Ilizarov” şi care vor fi integral donate de echipa din Grecia. Un astfel de sistem costă aproximativ 20.000 de euro pentru un pacient”, a declarat prof. Mihai Ionac.

Comentarii

comentarii