Acasă Sănătate Medici specialişti, primari şi universitari, din aproape întreaga ţara, vor analiza starea...

Medici specialişti, primari şi universitari, din aproape întreaga ţara, vor analiza starea Sănătăţii Publice, la Timişoara

457
DISTRIBUIȚI

emilian popovici timisoara

În perioada 28-30 mai, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara şi Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti organizează Conferinţa Naţională de Sănătate Publică, ediţia a III-a, în capitala Banatului.

Primele două ediţii au avut loc, la Timişoara, în anii 2007 şi 2008.

„Când spunem Sănătate Publică, ne gândim nu doar le specialitatea în sine, ci la sănătatea populaţiei care poate fi susţinută doar într-un procent de 20%, chiar şi de cele mai performante sisteme de sănătate din lume. Restul de 80% este determinat de un complex de factori, ce merg de la cei constituţionali, până la cei de mediu şi de la alimentaţie şi la cei de şomaj, locuinţă sau educaţie. Pe scurt, starea de sănătate a populaţiei este condiţionată de determinanţii stării de sănătate”, a explicat conf. univ. dr. Emilian Popovici.

Conferinţa se adresează atât specialităţilor medicale ce compun medicina preventivă, cât şi celor ce reprezintă medicina curativă. De asemenea, la conferinţă, vor participa şi specialişti din alte domenii conexe şi foarte apropiate medicinei. Vor fi reprezentanţi din 12 specialităţi din România, la care se vor alătura cadre didactice din 6 centre universitare şi cercetători.

„Pe parcursul conferinţei, pe lângă partea ştiinţifică, vom căuta să găsim cele mai potrivite căi pentru rezolvarea unor probleme cu care se confruntă în prezent sănătatea publică. Prin discuţiile formale şi informale care vor avea loc, medicii specialişti vor căuta să găsească rezolvări pentru problemele cu care se confruntă la locurile lor de muncă. Ca şi la precedentele ediţii, o am alături de mine, pe doamna dr. Mihaela Nodiţi, medic şef al Centrului Regional de Sănătate Publică Timişoara”, a conchis dr. Popovici.

Comentarii

comentarii