Acasă Actualitate Medici specialişti urologi din România, Olanda şi Italia s-au întâlnit la Timişoara

Medici specialişti urologi din România, Olanda şi Italia s-au întâlnit la Timişoara

478
DISTRIBUIȚI
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Timişoara, Clinica de Urologie, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, Universităţile din Amsterdam, Heidelberg şi Milano, sub auspiciile Societăţii Europene de Urotehnologie, organizează un Curs Internaţional de Laparoscopie Urologică, la Timişoara, în perioada 11 – 13 noiembrie.

 Participanţii sunt atât din ţară, cât şi din străinătate. Cursul este unul dintre cele trei organizate în Europa de către ESUT. Cu aceasta ocazie, miercuri, 11 noiembrie, au loc două operaţii transmise live de la Blocul Operator, din cadrul SCJU Timişoara, în sala de curs de la Centrul de Microchirurgie „Pius Branzeu”, al Universităţii de Medicină Timişoara. Alături de specialiştii de la Judeţean vor opera specialişti din străinătate – prof. asocciat Andrea Cestari (Milano) şi prof. Pilar Laguna (Amsterdam). 
De asemenea, vineri, 12 noiembrie, de la ora 9, va avea loc o intervenţie chirurgicală efectuată de către prof. Jens Rassweiler, din Heilbronn, împreună cu specialiştii urologi de la spitalul din Timişoara. Tot vineri, de la ora 13, prof. Pilar Laguna va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara.
 

Comentarii

comentarii