Acasă Actualitate Medicii de familie din Timiș: ”Fără echipamente de protecție, vom începe să...

Medicii de familie din Timiș: ”Fără echipamente de protecție, vom începe să cădem răpuși!”

2508
DISTRIBUIȚI

Societatea Timiș a Medicilor de Familie (STMF) face un apel disperat către autorități, comunitate și companii pentru a veni în sprijinul doctorilor din medicina primară, fiindcă în acest moment ei sunt expuși la un risc extraordinar la infecția cu Covid19, în lipsa echipamentelor de protecție: măști, mănuși, halate și dezinfectați…!

”Noi, Societatea Timiș a Medicilor de Familie (STMF) suntem vocea celor 462 de medici de familie din Timiș. Suntem cei pe care decidenții noștri nici nu-i pomenesc în planurile și acțiunile de combatere a pandemiei.

Nu, noi nu suntem medicii eroi. Suntem doar cei cărora vă adresați când aveți nevoie de doctor, vi se nasc copiii sau vă mor bunicii.

Suntem cei care, în tăcere continuăm să fim prezenți în cabinetele noastre, cei care continuăm să consultăm, să sfătuim, să ajutăm.

Chiar dacă ne simțim abandonați, lăsați de izbeliște, încercăm să facem tot ce putem că să menținem o normalitate din păcate, pierdută. Luptăm cum putem că să ne menținem pacienții sănătoși. Ne protejăm fiecare cum putem, cu materiale improvizate de noi.

Dar ne temem. Ne temem de  lipsa de coerentă a hotărârilor legate de activitatea din cabinetele noastre, dar mai mult ne temem de lipsa  echipamentelor de protecție.

Va rugăm, ajutați-ne să ne protejăm că să putem proteja.

Fără echipamente de protecție, în scurt timp vom începe să cădem răpuși. Când vom rămâne doar câțiva, probabil va veți aduce aminte și de noi. Ne-am dori să nu fie prea târziu”, este scrisoarea deschisă a semnată de cei 462 medici din cadrul SMF Timiș.

Comentarii

comentarii