Acasă Sănătate Medicii de familie din Timiş nu cred în dosarul electronic de sănătate

Medicii de familie din Timiş nu cred în dosarul electronic de sănătate

337
DISTRIBUIȚI

dosarul electronicMedicii de familie din Timişoara sunt sceptici în ceea ce priveşte implementarea dosarului electronic de sănătate. Dr. Elisabeta Spătaru, vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie Timiş, a declarat, miercuri, 7 mai, că dosarul va fi util numai dacă se va renunţa la suportul de hârtie, dar de această variantă nu vorbeşte nimeni.

„Dosarul electronic va uşura munca medicilor în măsura în care va fi utilizat şi de ceilalţi furnizori de servicii de sănătate şi vom avea acces la datele pacientului, cu o condiţie: să se renunţe la suportul pe hârtie. Cardul de sănătate va fi ca un mod de accesibilitate a dosarului electronic”, a declarat dr. Elisabeta Spătaru. „Dosarul electronic de sănătare este un soft medical, un proiect pentru generaţiile viitoare”, a declarat dr. Marius Filip, expert onorific CNAS, responsabil cu promovarea dosarului electronic de sănătate.

Miercuri, 7 mai, la Hotelul Continental Timişoara, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat Conferinţa naţională de implementare a proiectului „Sistem informatic integrat pentru dosarul electronic de sănătate”, proiect finanţat de Uniunea Europeană. Obiectivul general îl reprezintă trecerea la forma electronică a dosarului de sănătate al pacientului, prin intermediul căreia cetăţenii României vor beneficia de un nivel mai ridicat al calităţii serviciilor medicale. Unul dintre avantajele dosarului eletronic este că va fi accesibil inclusiv de pe smartfon, de oriunde în lume, în limba ţării în care se află pacientul.  

Comentarii

comentarii