Acasă Sănătate Medicii din Timişoara spun că majorarea salariilor cu 25% e bătaie de...

Medicii din Timişoara spun că majorarea salariilor cu 25% e bătaie de joc!

DISTRIBUIȚI

proteste medici pe strMajorarea salariilor cu 25% îi nemulţumeşte foarte mult pe medici. Dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor Materna Timişoara, spune că e praf în ochi, o bătaie de joc. Din cei 500 lei cât vor primi, vor mai rămâne cu 250 lei în mână, asta în timp ce parlamentarii şi-au mărit lefurile şi pensiile cu mii de lei.
Medicii s-au organizat pe facebook şi se preconizează că intră în grevă în data de 1 septembrie. „Nu ştiu dacă medicii din Timişoara participă la proteste în Bucureşti. Preconizata manifestare nu este organizată de sindicate. Fiecare pe cont propriu poate să participe. Acum au votat pentru creşterea salariilor personalului sanitar cu 25%, dar asta nu îi mulţumeşte deloc pe medici. E praf în ochi. Acei 500 de lei ce ţi-i dă rămân la jumătate după ce plăteşti taxele. Ce să faci cu 250 de lei, faţă de cât şi-au mărit parlamentarii salariile, de mii de lei. E bătaie de joc. Medicii nu au cum să fie mulţumiţi”, a declarat dr. Olimpia Oprea, preşedintele Sindicatului Medicilor Materna Timişoara.
“De aceste creşteri salariale va beneficia personalul din unităţile sanitare publice cu şi fără paturi, centrele de diagnostic şi tratament, centrele medicale, centrele de sănătate, centrele de sănătate multifuncţionale, unităţile specializate de urgenţă şi transport sanitar publice, inclusiv unităţile sanitare aflate în subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie, personalul din cabinetele medicale organizate la nivelul unităţilor penitenciare, personalul din reţeaua de medicină şcolară, asistenţă medicală comunitară, precum şi alte unităţi sanitare şi medico-sociale publice aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii. Alături de tinerii specialişti din învăţământ, şi cei din sănătate, inclusiv medicii rezidenţi, care au până la 35 de ani la dată depunerii cererii pentru repartizarea unei locuinţe ANL, pot primi repartiţii în cel mult trei ani de la împlinirea acestei vârste. Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate sunt proprietate privată a statului. Aceste locuinţe sunt administrate de autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor administrativ-teritoriale şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti în care acestea sunt amplasate”, mai scrie în sursă menţionată”, se arată în comunicatul Guvernului României.

Comentarii

comentarii