Acasă Actualitate Medicii recomandă timişorenilor să se spele pe mâini

Medicii recomandă timişorenilor să se spele pe mâini

DISTRIBUIȚI

Pentru a fi evitată gripa cu tulpini de origine porcină
De asemenea, este indicată folosirea batistei personale pentru tuse şi strănut, evitarea automedicaţiei şi a călătoriilor în zonele afectate (America Latină –Mexic – sau SUA. Peste 100 oameni au murit până acum în lume.

În Timişoara şi judeţul Timiş, nu există semnalat niciun caz de gripă umană, cu tulpini de origine porcină, dar medicii atrag atenţia că este bine ca cetăţenii să fie atenţi la igiena personală, în primul rând, iar cel mai simplu lucru este spălatul pe mâini.
De asemenea, este indicată folosirea batistei personale pentru tuse şi strănut, evitarea automedicaţiei şi, cel mai important, evitarea călătoriilor în zonele afectate (America Latină –Mexic – sau SUA.
Ministerul Sănătăţii recomandă informarea populaţiei şi a mass-media, privind gripa de origine porcină: modalităţile de transmitere şi prevenire;  informarea călătorilor privind deplasările dinspre şi înspre zonele cu risc; realizarea unei pagini informative, pe site-ul Ministerului Sănătăţii, privind gripa de origine porcină, măsuri profilactice şi recomandări ale specialiştilor; distribuţia de antivirale şi substanţe dezinfectante către spitalele de boli infecţioase din centrele universitare, prin scoaterea din rezerva ministerului.
Ministerul Sănătăţii va posta, pe site-ul www.ms.ro, o serie de recomandări pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în regiunile afectate de gripă porcină. Trebuie ştiut că gripa umană cu tulpină porcină nu se transmite prin consumul de carne de porc preparată termic, ci prin aer. Simptomele gripei umane cu tulpină porcină sunt similare cu cele întâlnite în cazul gripei obişnuite. Orice persoană care prezintă semne de gripă – febră, simptome respiratorii – şi care a călătorit, în ultima perioadă în zonele afectate (SUA –California, Texas, Kansas, Ontario şi Mexic) trebuie să se prezinte la medic şi să evite automedicaţia.
În caz de apariţie a unei boli respiratorii acute febrile, medicii recomandă următorele: izolarea la domiciliu; purtarea de mască care să acopere atât gura, cât şi nasul (inclusiv la domiciliu); anunţarea imediată a medicului de familie. În cazul în care medicul de familie nu poate fi contactat sau persoana nu are medic de familie, bolnavul se va prezenta de urgenţă la camera de gardă a unei unităţi de boli infecţioase (spital de boli infecţioase, secţia de boli infecţioase).
În 26 aprilie, În SUA, erau confirmate 20 cazuri de îmbolnăvire.
În Mexic, sunt suspectate 1.149 de persoane şi s-au înregistrat 103 decese. În România şi Timiş, nimic.

Comentarii

comentarii