Acasă Sănătate Medicii specialişti din Timişoara, în dialog cu bolnavii de Parkinson

Medicii specialişti din Timişoara, în dialog cu bolnavii de Parkinson

508
DISTRIBUIȚI

asociatia antiparkinsonÎn perioada 23-24 mai, la NH Hotel Timişoara, Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson organizează cea de-a cincea ediţie a Conferinţei „Abordarea integrată a bolii Parkinson”, desfăşurată sub egida Societăţii de Neurologie din România. Partener este compania de comunicare medicală Houston NPA.

Principalul obiectiv este de a facilita schimbul de informaţii dintre pacienţii cu boala Parkinson şi medicii specialişti şi de a prezenta noutăţi şi studii de ultimă oră, cu privire la această afecţiune.

„În acest an, evenimentul se desfăşoară la Timişoara şi va avea două părţi, una dedicată pacienţilor în principal şi alta dedicată în special medicilor de familie, parteneri importanţi în îngrijirea acestor pacienţi” a declarat prof. dr. Mihaela Simu, medic primar neurolog, din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” Timişoara.

„Ne propunem pentru viitorul apropiat să deschidem cât mai multe filiale în ţară, pentru a fi mai aproape de persoanele afectate de boala Parkinson şi sperăm ca cei care sunt deja membri ai asociaţiei să recomande pacienţilor, aparţinătorilor şi personalului medico-social să se înscrie în Asociaţia de Luptă împotriva Bolii Parkinson” a precizat Dan Răican, preşedintele asociaţiei şi pacient cu Parkinson din 2001.

Boala Parkinson este a doua boală neurodegenerativă ca frecvenţă după boala Alzheimer, afectând peste 70.000 de români. Cadrele medicale cu specializările medicină de familie, neurologie, neurochirurgie, reabilitare medicală, kinetoterapie, geriatrie, nutriţie, urologie, dar şi psihologi şi logopezi sunt aşteptaţi, sâmbătă, 24 mai, între orele 9-13, la o conferinţă interdisciplinară coordonată de prof. dr. Mihaela Simu.

Comentarii

comentarii