Acasă Sănătate Medicii voluntari, conduși de prof. Dorel Săndesc, au ajuns cu caravana medicală...

Medicii voluntari, conduși de prof. Dorel Săndesc, au ajuns cu caravana medicală ”Împreună pentru viață”, la Săvârșin și în Deltă

DISTRIBUIȚI
 
Medicii voluntari, în frunte cu prof. Dorel Săndesc, din cadru Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara, au organizat două noi consultații gratuite la Săvârșin, în județul Arad, și în comuna Crișan din Delta Dunării.
Aceste acțiuni au făcut parte din proiectul ,,Împreună pentru viață”, care a câștigat trofeul ,,Campania anului”, în 2022, la Romanian Healthcare Awards, competiție cu juriu internațional. La caravane au participat medici din cadrul Spitalul Județean Timișoara precum și din Spitalul Municipal și Spitalul de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș” Timișoara.

Caravana de la Domeniul Regal Săvârșin a avut loc sâmbătă, 29 aprilie, cu ocazia evenimentului „Suflet de România”, festival organizat de compania PROFI, care este partenerul Asociației pentru ATI „Aurel Mogoșeanu” Timișoara în aceste două acțiuni. A doua caravană a fost organizată tot în wekeend în comuna Crișan din Delta Dunării.

Astfel medicii voluntari au asigurat în ambele locuri, consultații medicale de specialitate din domeniile cardiologie, medicină internă, gastroenterologie, neurologie, pneumologie, pediatrie, oftalmologie și optimetrie, ORL. De asemenea, s-au făcut analize de laborator cu rezultatul pe loc.
Pete 250 de oameni au beneficiat de consulturi de specialitate. Peste 100 dintre ei, depistați cu probleme de vedere, vor primi gratuit ochelari.

Au sprijinit caravanele următoarele companii medicale: Helimed care a asigurat echipamentele medicale necesare (ecografe, aparate EKG, spirometrie etc.), Diamedix a asigurat echipamentele de laborator și efectuarea gratuită a analizelor, Essilor, care a asigurat gratuit ochelari de vedere celor ce au nevoie.
Pe lângă inițiatorul proiectului, prof.dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timișoara, la caravana din Deltă a participat și alte două personalități ale medicinei timișorene, prof. Ioan Sporea (gastroenterologie) și prof.  Liviu Pop (pediatrie), alături de medici primari, specialiști și rezidenți din diverse specialități.

Comentarii

comentarii