Acasă Actualitate Medicul fizioterapeut Lucian Galoși: “După pandemie au apărut foarte mulți copii supraponderal...

Medicul fizioterapeut Lucian Galoși: “După pandemie au apărut foarte mulți copii supraponderal și cu probleme la nivelul coloanei și a picioarelor”.

DISTRIBUIȚI

În pandemia de COVID, o perioadă lungă nu s-a putut face sport în sălile de fitness, ori în bazine de înot. Apoi a venit regula că sălile pot fi folosite doar de cei care dispun de certificat verde. Și uite așa, din ce în ce mai multă lume se plânge acum de kilograme în plus, dar și de probleme medicale. În acest context, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș s-a decis să organizeze prima ediție a unei expoziții care are ca temă sportul. Evenimentul de la Centrul Regional de Afaceri este dedicat în special amatorilor, și nu profesioniștilor.

“Există o problemă la nivel mondial, nu doar în România. După doi ani de pandemie, după doi ani de stat în casă, e timpul să începe să ne mobilizăm. Din experiența profesională, am observat că după pandemie au apărut foarte mulți copii supraponderali, nemișcați, cu probleme la nivelul coloanei și a picioarelor. Pe lângă asta a scăzut vârsta celor care se adresează cabinetelor de recuperare. Dacă înainte media celor care veneau la cabinet era peste 50, acum e o medie de 36-37 de ani. E îngrijorător și dacă nu începem să ne mișcăm, și la propriu și la figurat, nu cred că vom avea vremuri bune”, a spus medicul fizioterapeut Lucian Galoși, vicepreședintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș.

Pe de altă parte, copiii nu mai fac sport ca pe vremuri, orele de educație fizică sunt mai puține, terenurile de sport ale școlilor sunt doar ale celor care învață acolo. În timpul pandemiei de COVID, foarte mulți au deprins obiceiuri nesănătoase. Mulți dintre noi am fost restrânși în mișcările noastre, iar home office-ul a făcut să fim și mai sedentari.

“Când vorbesc de probleme la nivelul populației, vorbesc de cei care au rămas în home office, care lucrează de acasă, care nu au fost pregătiți pentru asta. Nu au birourile adaptate, nu au scaune confortabile, ergonomice, sunt unii care stau pe canapea cu lunilee, cu laptopul în brațe, în tot felul de poziții inconfortabile. Asta îi face să dezvolte tot felul de patologii”, a mai spus Lucian Galoși, președintele Colegiului Fizioterapeuților Timiș.

Cei care trec pragul Centrul Regional de Afaceri se vor întâlni cu comercianți și producători de articole sportive din toate domeniile, precum și cu firme care oferă servicii sau produse conexe, precum suplimente alimentare, săli de fitness, centre sportive sau cabinete de nutriție și de recuperare.

Pe lângă expoziția cu vânzare, la expo Sport Vest au loc demonstrații de karate, box și judo, antrenamente zumba, concursuri de baschet, handbal sau cycling. Scopul este de a conștientiza importanța sportului pentru o viață sănătoasă.

Comentarii

comentarii