Acasă Actualitate Medicul Geta Raţ, coordonatorul centrului de vaccinare din Timişoara: ”Nu am vaccinat...

Medicul Geta Raţ, coordonatorul centrului de vaccinare din Timişoara: ”Nu am vaccinat niciun tânăr sub 18 ani împliniţi”

561
DISTRIBUIȚI

Medicul Geta Raţ, coordonatorul centrului de vaccinare din Timişoara a făcut precizări în legătură cu anunţul făcut de autorităţi despre felul în care au avut loc imunzările.

Vaccinurile de la Moderna şi AstraZeneca sunt doar pentru adulţi, dar medicii le-au administrat şi adolescenţilor.

Anunţul vine chiar de la Guvern, care a publicat şi lista centrelor în care au avut loc imunizările.

Printre acestea se numără şi unul din Timişoara. Aici figurează patru tineri cu vârste sub 18 ani, vaccinaţi cu AstraZeneca. Medicul coordonator spune că este, de fapt, o eroare.

„Nu am vaccinat niciun tânăr sub 18 ani împliniţi. Pacientul este categoria a treia, aşa-zis copil, de 41 de ani. Îmi pare rău. Este o greşeală de selectare a categoriei”, spune medicul Geta Raţ.

La acest centru sunt administare aproximativ 200 de vaccinuri pe zi. Pentru fiecare dintre acestea se introduc o mulţime de date în sistem, iar platforma este extrem de complexă.

„Mai departe, mergem la categoria a treia, care e ultima categorie, în care intră toată populaţia, cu diverse variante. Varianta care a fost… asta e ultima cu populaţia pediatrică. Noi am vrut să alegem de aici, de deasupra ei. Din păcate, am haşurat-o pe aceasta”, explică medicul.

Comentarii

comentarii