Acasă Actualitate Medicul Ștefan Curescu explică ce trebuie să facem pentru ca infecția cu...

Medicul Ștefan Curescu explică ce trebuie să facem pentru ca infecția cu COVID19 să nu atingă masa critică

DISTRIBUIȚI

Dr. Ștefan Curescu, șeful Clinicii de Radiologie Oncologică a Spitalului Municipal Timișoara, atenționează că, dacă infecția cu SARS-COV2 (Covid19) nu ajunge la masa critică, atunci nu va avea loc explozia, iar situația nu va atinge punctul când nu va putea fi controlată de medici și de autorități.

”Respectați cu strictețe recomandările autorităților! Împiedicăm explozia (de Covid19)!”, îndeamnă dr. Curescu.

Iată explicația medicului Ștefan Curescu:

”Știați că ”masă critică” este un concept creat de epidemiologii americani prin anul 1920 pentru a explică răspândirea bolilor infecto-contagioase?

Prin anii 1940, acest concept a fost preluat de fizicienii nucleariști pentru a determina momentul exploziei la bombele atomice.
Dacă nu se atinge masa critică, nu se produce explozia.
Sunt multe modele, matematicienii, biologii, epidemiologii le aplică, ați văzut curbele, scenariile rezultate? Și nu sunt optimiste.
Dragii mei, fiecare dintre noi poate acționa că să nu se atingă masa critică (de Covid19).

Respectați cu strictețe recomandările autorităților! Împiedicăm explozia (de Covid19)!

Acum nu e timp, nici pentru politică, nici pentru religie, noul corona virus nu ne va alege după aceste criterii. De aceea am încercat, medic fiind, să mă adresez tuturor așa cum am jurat, că tot discută mulți despre jurământul depus.

Virusul ne va alege dacă nu respectăm distanțarea socială, dacă nu respectăm regulile de igienă (spălat, dezinfecție), dacă nu avem protecția unei măști. Vă rog, respectați sfaturile profesioniștilor cât puteți de mult!

Pentru cei care au neglijat investițiile în sănătate, pentru cei care acum, sunt mai preocupați de soarta pușcăriașilor decât a pacienților și corpului medical, va veni vremea, acum nu e timp!”, atenționează dr. Ștefan Curescu.

Comentarii

comentarii