Acasă Actualitate Medicul timișorean Emilian Popovici: Sunt în a 10-a zi de la apariţia...

Medicul timișorean Emilian Popovici: Sunt în a 10-a zi de la apariţia primelor simptome ale infecţiei cu SARS-CoV-2 şi aş putea spune că m-am vindecat dacă nu aş fi obosit, foarte obosit

DISTRIBUIȚI

Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, medicul Emilian Popovici, anunţă că, în cea de-a zecea zi de când a avut primele simptome ale infcţiei cu coronavirus se simte extrem de obosit. ”Credeţi-mă că infecţia cu SARS-CoV-2 nu e o boală de făcut indiferent de varianta sau subvarianta virală circulantă”, a transmis medicul. 

”Sunt în a 10-a zi de la apariţia primelor simptome şi aş putea să spun că m-am vindecat dacă nu aş fi obosit, foarte obosit. În primele 5 zile m-am confruntat cu febră, tuse, dureri în gât, insomnie, extrasistole, rinoree, iar din ziua a 6-a acestea s-au remis, dar a rămas prezentă oboseala aşa cum îmi aduc aminte că am resimţit-o când copil fiind, am trecut prin hepatită sau mononucleoză infecţioasă. Credeţi-mă că infecţia cu SARS CoV 2 nu e o boală de făcut indiferent de varianta sau subvarianta virală circulantă”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, medicul Emilian Popovici. 

Acesta recomandă tuturor să nu aştepte ca autorităţile să le spună ce au de făcut şi să se protejeze singuri. 

”Virusul ăsta nu aşteaptă ca să infecteze după vreo aprobare de la autorităţi! Dacă vreţi să vă păziţi sănătatea si să nu pierdeţi zile, săptămâni, luni sau chiar mai mult din viaţa voastră purtaţi masca în spaţiile interioare, în mijloacele de transport în comun, în spaţiile exterioare foarte aglomerate, respectaţi normele de igiena a mâinilor, distanţaţi-vă faţă de persoanele care prezintă semne de boală şi evitaţi contactul cu alte persoane, dacă voi prezentaţi simptome chiar şi în stadiu incipient! Păziţi-vă pe voi şi păziţi-i pe cei din jurul vostru”, a mai transmis medicul. 

Acesta susţine că se pot petrece vacanţele şi respectând măsurile enunţate.

Comentarii

comentarii