Acasă Actualitate Medicul Virgil Musta: ”Va crește numărul de cazuri! Românii ar trebui să...

Medicul Virgil Musta: ”Va crește numărul de cazuri! Românii ar trebui să petreacă sărbătorile de iarnă în familie restrânsă”

498
DISTRIBUIȚI

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara este de părere că numărul persoanele infectate cu SARS CoV-2 va crește la începutul anului următor. Medicul spune că românii ar trebui să petreacă sărbătorile de iarnă în familie restrânsă, să poarte masca la orice contact, iar viitorii guvernanți să pună accent pe educație și sănătate.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a afirmat medicul.

În opinia medicului, oamenii pot desfășura orice activitate, dar restricționată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Cu privire la o posibilă creștere a numărului de cazuri după sărbători, Virgil Musta este de părere că va fi o lună grea.

„Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”, a declarat Musta, potrivit Mediafax.

În ceea ce privește alegerile, medicul a afirmat că votul este „o obligație civică”: „De aceea eu cred că noi trebuie să învățăm să avem această obligație pentru că este importantă. De acest vot depind viitorii patru ani în țara noastră”.

Totodată, Virgil Musta a spus că cei care vin la guvernare ar trebui să aibă ca prioritate zero două domenii: învățământul – pentru că de aici pornesc toate – și apoi sănătatea. „O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.

Comentarii

comentarii