Acasă Sănătate “Mega concurs” la Timişoara!

“Mega concurs” la Timişoara!

DISTRIBUIȚI

stop fumatulÎn lupta de obicei inutilă a medicilor oncologi de a sensibiliza populaţia  să nu mai fumeze, cineva a inventat un “concurs” antifumat plin de umor. La competiţie sunt “invitaţi” să participe toţi fumătorii din România, inclusiv din Timişoara.

Noi am găsit “concursul” pe facebook-stopfumatului.ro şi pentru că suntem siguri că fumătorii bănăţeni au simţul umorului, ne-am gândit să le publicăm, poate, astfel, îi vom sensibiliza cât de cât şi înainte de a-şi aprinde ţigara să îşi pună întrebarea: “Să mai fumez sau să nu mai fumez?”
Fumătorii care au capacitatea să consume mai mult de cinci ţigări pe zi sunt invitaţi la acest mega concurs cu premii unice, la care oamenii nici măcar nu au visat. Sloganul concursului este următorul: “Mai multe ţigări, mai multe şanse de câştig!”. Lăsăm cititorii să tragă singuri concluziile, privind fotografia, să râdă pentru a face în ciudă că mai au timp să se lase sau să plângă că nu se pot lăsa de fumat şi au nevoie de asistenţă specializată, până nu e prea târziu….!
În alte ţări, cum este Canada, lupta antifumat este şi mai dură. Aici a fost lansată cea mai şocantă campanie de până acum. Sunt prezentate cele mai şocante imagini de avertizare de până acum, cu fotografii ale fumătorilor aflaţi în pragul morţii din cauza cancerului. Una dintre imaginile şocante care vor fi puse pe pachetele de ţigări o arată pe Barb Tarbox, o femeie bolnavă de cancer care îşi trăieşte ultimele clipe. Femeia este întinsă în pat şi este vizibil că este foarte slăbită. Fotografia est însoţită de mesajul: ” Aşa arată oamenii care mor de cancer de plămâni“. Mai sunt ilustrate şi alte efecte ale fumatului: impotenţă, infertilitate, dantură stricată sau ten îmbătrânit –susţine Izabela Cojocaru, iniţiatoarea grupului Stop fumatului!
Renunţarea la fumat te face mai fericit! Studiul a fost efectuat în Marea Britanie, la acesta au participat fumători cu media de vârstă de 44 de ani şi care fumau între 10 şi 40 de ţigări pe zi. Principala concluzie a fost că efectele psihologice ale renunţării la fumat pot fi chiar mai bune decât efectele unui tratament împotriva anxietăţii. Cei care au reuşit să se lase de fumat erau mai puţin deprimaţi, mai puţin stresaţi şi mai puţin anxioşi, având o perspectivă mai bună asupra vieţii în general (auras: Stop fumatului!).

Comentarii

comentarii