Acasă Actualitate Membrii bisericilor creștine din Timișoara au declanșat protestul mut antiavort de 40...

Membrii bisericilor creștine din Timișoara au declanșat protestul mut antiavort de 40 de zile în faţa Maternităţii Odobescu

174
DISTRIBUIȚI

Membrii bisericilor creștine au declanșat protestul mut antiavort ”40 de zile pentru viață 2020”, miercuri 26 februarie, la ora 7.00, în faţa Maternităţii Odobescu din Timișoara, o manifestare creştină care promovează cultul vieții  şi se desfășoară simultan, în alte 600 de orașe din 27 de țări.

Conform Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare a Ministerului Sănătății, se estimează că din 1958 până în 2008 în România au fost avortați 22.178.906 copii.  În cei mai sângeroși ani – 1964, 1965, 1966 – au fost avortați peste 1 milion de copii, în fiecare an; în 1990, numărul avorturilor a atins cifra de 992.265.

“Dorim să conștientizăm opinia publică cu privire la valoarea vieții intrauterine și să atragem atenția asupra consecințelor negative ale avortului, în primul rând asupra femeii, iar apoi și asupra întregii societăți românești.

Pentru că fiecare ființă umană are dreptul la viață, conform Declarației universale a Drepturilor omului, dorim să fim o voce a copiilor români nenăscuți, cerându-i lui Dumnezeu să oprească avortul în Timișoara și în România”, este mesajul campaniei.

Aceasta este bazată pe următoarele valori și practici:

1. Viața este un dar din partea lui Dumnezeu.

2. Sarcina este un privilegiu și o oportunitate.

3. Viața umană are valoare de la concepere până la moarte

Scopul manifestărilor este atragerea atenției opiniei publice privind valoarea vieții și a faptului că avortul nu este o măsură contraceptivă; mobilizarea comunității în sprijinul dreptului la viață al celor nenăscuți; mobilizarea comunității la respectarea demnității umane şi solicitarea intervenției lui Dumnezeu prin post și rugăciune

Locul de manifestare publică va fi în fața Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Dumitru Popescu”, (Maternitatea Odobescu) Timișoara, între 07:00 – 19:00 zilnic.

Comentarii

comentarii