Acasă Actualitate Mesaj dramatic de la Aquatim: ”Pentru un kg de hârtie se consumă...

Mesaj dramatic de la Aquatim: ”Pentru un kg de hârtie se consumă 2000 de litri de apă. Activați factura electronică!”

DISTRIBUIȚI

Aquatim îi atenționează pe consumatorii din Timiș și din Timișoara cu solicitarea de-a activa opțiunea de primire a facturii prin e-mail din portalul „Contul meu”, de pe www.aquatim.ro, în condițiile în care cifrele rezultate din calculul amprentei de apă, aferente plicurilor și facturilor tipărite, sunt absolut descurajatoare.

Ilie Vlaicu, directorul Aquatim, a explicat că matematica apei arată astfel: în procesul tehnologic de producere a unui kilogram de hârtie (200 de foi A4) se consumă 2000 de litri de apă.

Pentru fiecare coală, așadar, se consumă 10 litri. Pentru un plic, 5 litri. Pentru un plic și o factură, 15 litri.

În luna octombrie, Aquatim a trimis clienților care nu și-au activat până la această oră factura electronică 55.013 plicuri.

Un calcul simplu arată că, lunar, pentru producerea hârtiei necesare acestor facturi, se PIERD 825.195 litri de apă, adică peste 800 de tone!

Activarea facturii prin e-mail aduce avantaje evidente: aveți siguranța primirii facturilor la timp, economisiți timp și spațiu pentru organizarea corespondenței și contribuiți la protejarea mediului.

Pentru activare, este nevoie să fiți înregistrat în portalul „Contul meu”. După accesarea contului, activați opțiunea de primire a facturii prin e-mail, în câțiva pași simpli:

 Selectați „Actualizare date” din bara de meniu;

Selectați butonul „Configurări”;

 Bifați căsuța din dreptul mențiunii „accept condițiile pentru activarea facturii prin e-mail”.

Odată cu activarea acestei opțiuni, factura NU va mai fi expediată prin serviciile poștale, sub formă tipărită.

Folosind contul on-line de client, vă puteți bucura și de următoarele avantaje:

plătiți factura de apă de oriunde, în siguranță (plată securizată cu card bancar); aveți toate facturile organizate la un loc; scăpați de grija scadențelor (sistemul permite setarea unor alarme de plată pe e-mail);  urmăriți consumurile și depistați imediat eventualele defecte ale instalațiilor interioare.

Doar ÎMPREUNĂ putem salva peste 800 de tone de apă, lunar! Vă așteptăm să activați factura electronică și să ne facem, cu toții, un bine! – îndeamnă prof. Ilie Vlaicu.

Comentarii

comentarii