Acasă Eveniment Mesaj Ro-Alert către locuitorii din cinci localităţi din Caraş-Severin. Cod roşu de...

Mesaj Ro-Alert către locuitorii din cinci localităţi din Caraş-Severin. Cod roşu de ploi

1832
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au transmis, vineri seară, o avertizare Cod roşu pentru cinci localităţi din judeţul Caraş-Severin. Astfel, se estimează că precipitaţiile pot ajunge la 45-50 litri pe metru pătrat, iar populaţia a primit mesaj Ro-Alert pentru a se feri de posibile inundaţii. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Caraş-Severin, a fost transmis un Cod roşu meteorologic valabil până la ora 19:30, care vizează averse torenţiale care pot cumula 45-50 l/mp, emis pentru localităţile Constantintin Daicoviciu, Fârliug, Sacu, Copăcele, Zorlenţu Mare.

Populaţia din aceste localităţi a primit mesaj Ro-Alert pentru a se feri din calea posibilelor inundaţii.  

Judeţul Caraş-Severin se află şi sub avertizare hidrologică, cod roşu de inundaţii, până în sâmbătă, pentru bazinele râurilor Pogăniş şi Bistra. Oamenii sunt sfătuiţi să nu folosească podurile şi căile rutiere expuse pericolului de inundaţie, să nu încerce să traverseze cursurile de apă prin locuri neamenajate.  

De asemenea, oamenii mai sunt sfătuiţi ca, acolo unde este posibil, să adăpostească animalele într-un loc mai sigur.

În localitatea Dezesti au fost evacuate, vineri, 12 persoane. Au fost puternic afectate de inundaţii peste 40 de case. O casă s-a prăbuşit parţial şi alte 4 sunt în pericol să se prăbuşească.

Judeţele Caraş-Severin şi Timiş sunt grav afectate de inundaţii, din cauza creşterii debitelor unor râuri pe fondul ploilor abundente. În zonă s-a aflat şi ministrul de Interne, Marcel Vela, care a survolat cu un elicopter suprafeţele afectate de revărsarea râurilor.

Comentarii

comentarii