Acasă Actualitate Mesaj RO Alert în 16 localități din Timiș, după creşterea ratei de...

Mesaj RO Alert în 16 localități din Timiș, după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus / Astfel de mesaje au fost transmise şi în alte judeţe

1775
DISTRIBUIȚI

Populaţia din Bucureşti şi din judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui a primit, vineri, mesaj Ro Alert, după creşterea ratei de infectare cu noul coronavirus. În Bucureşti, incidenţa cumulată a depăşit 2 cazuri la mia de locuiori, iar în judeţele vizate 1,5. IGSU a anunţat că mesaje similare vor fi transmis şi în alte judeţe unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare. 

“Având în vedere creşterea cazurilor de infectare în rândul populaţie cu noul tip de coronavirus, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, prin IGSU, a transmis, astăzi, mesaje preventive, prin intermediul sistemului Ro-Alert. Acestea au fost trimise atât in capitală, cât şi în alte 7 zone din ţara, unde gradul de infectare este ridicat, respectiv in judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui”, a anunţat, vineri seară, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

“Facem totodată precizarea că în perioada următoare şi alte judete din ţara vor remite astfel de mesaje preventive în rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare”, a mai transmis IGSU.

 Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine in completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV -2 în rândul populaţiei.

La nivelul județului Timiș, mesajele au fost trimise în localitățile: Buziaș, Făget, Sânnicolau Mare, Belinț, Dudeștii Noi, Dudeștii Vechi, Dumbrăvița, Găvojdia, Ghiroda, Ghizela, Giroc, Moșnița Nouă, Șag, Saravale, Teremia Mare și Valcani.

Textul mesajelor pentru locuitorii acestor localități a fost următorul:

„ALERTĂ! În localitatea dvs nivelul de răspândire a COVID-19 este unul ridicat, peste 1,5 la 1.000 de locuitori. Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs, sau celor din jur. Purtați corect MASCA, acoperind nasul și gura. Păstrați DISTANȚA și evitați aglomerațiile. Mențineți IGIENA MÂINILOR, evitați contactul cu suprafețele comune și DEZINFECTAȚI-VĂ după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat. ÎNCURAJAȚI-I și pe cei din apropierea dvs să respecte cu strictețe regulile! Respectați H. CJSU TM 39. www.cjsutm.ro. DSU-IGSU-ISUTM”.

Acelaşi mesaj a fost trimis şi în judeţele Alba, Bacău, Iaşi, Neamţ, Teleorman, Vâlcea şi Vaslui, cu excepţia faptului că s-a făcut referire la o rată de peste 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit ultimului bilanţ al autorităţilor, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este peste pragul de 1,5 în Bucureşti – 2,28, Alba – 1,98, Vâlcea -1,98, Iaşi – 1,80, Bacău – 1,72, Teleorman – 1,62, Neamţ – 1,62, Vaslui – 1,59.

Comentarii

comentarii