Acasă Actualitate Mesajul ÎPS Ioan, cu prilejul deschiderii anului ”Timișoara 2023 – Capitală Culturală...

Mesajul ÎPS Ioan, cu prilejul deschiderii anului ”Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană”

DISTRIBUIȚI

ÎPS Ioan, mitropolitul Banatului, consideră că atribuirea Timișoarei titlul de „Capitală Culturală Europeană” înseamnă o floare a recunoștinței dăruită martirilor din decembrie 1989…!

Mesajul ÎPS Ioan, cu prilejul deschiderii oficiale a anului Timișoara 2023 – Capitală Culturală Europeană: ”Omul se naște o singură dată în viață. O Țară se naște de mai multe ori. Ultima dată, România s-a născut în decembrie ’89 la Timișoara. Nu s-a născut din stâncă, ci din cenușa și sângele martirilor timișoreni. Și astăzi trandafirii din Timișoara sunt roșii, căci se hrănesc încă din sângele cald al martirilor. Tot aici au lăstărit primii muguri ai democrației românești.

Atribuirea titlului onorific de „Capitală Culturală Europeană” acestei cetăți înseamnă pentru locuitorii ei o floare a recunoștinței dăruită martirilor din decembrie 1989. Acești martiri au visat și au luptat pentru ca România să-și recapete locul pe harta Europei. Cred că Europa merită să aibă o Capitală Culturală întemeiată de martiri.

Vineri, 17 februarie a.c. are loc deschiderea oficială a manifestărilor culturale consacrate acestui eveniment important din viața orașului și a județului nostru.

În contextul manifestărilor consacrate Capitalei Europene a Culturii, mitropolia noastră organizează, în perioada 31 august – 3 septembrie, întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși, la care vor participa 3500-4000 de tineri din țară și de peste hotare, cărora dorim să le prezentăm istoria, cultura și spiritualitatea Banatului.

Nădăjduind că toți cei implicați în organizarea manifestărilor din Timișoara vor promova valorile culturii bănățene, rugăm pe bunul Dumnezeu să binecuvinteze orașul și județul nostru, să dăruiască celor implicați în aceste evenimente și oaspeților care vor veni din țară și de peste hotare , bucurie și pace, lumină și har întru cultivarea comuniunii de iubire, a respectului și a prieteniei între oameni și popoare”, se arată în mesajul mitropolitului Ioan, joi, 16 februarie 2023.

Comentarii

comentarii