Acasă Actualitate Mesajul ÎPSS Ion către elevi, părinți și profesori, cu prilejul noului an...

Mesajul ÎPSS Ion către elevi, părinți și profesori, cu prilejul noului an școlar.”Rugăm pe milostivul Dumnezeu să îi ocrotească!”

223
DISTRIBUIȚI

ÎPSS Ioan a transmis un mesaj de binecuvântare pentru elevi, cadre didactice și părinți, cu prilejul începerii noului an școlar 2021-2022, care va avea loc luni 13 septembrie 2021.

Astfel, mitropolitul Ioan i-a îndemnat pe preoții din Arhiepiscopia Timișoarei ca, duminică, la Sfânta Liturghie, să înalțe rugăciuni către Dumnezeu pentru profesori, elevi, părinți și toți ostenitorii din școli, potrivit rânduielilor bisericești.

Prezentăm mesajul IPSS Ioan: ”Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și în această toamnă părinții și elevii se pregătesc pentru începutul noului an școlar preuniversitar 2021-2022. Bucuria curată, atât a dascălilor, cât și a elevilor, de a se reîntâlni în cadrul unităților școlare va lumina acest început de toamnă.

În cadrul instituțional al școlii, fiind prevăzută o oră de religie pe săptămână, se dă posibilitatea școlarilor de a cunoaște aspecte din realitatea creației și a mântuirii omului. Clasa devine pentru o oră biserică, devine casă a lui Dumnezeu, în care El coboară cu sfinții Săi. Hristos devine astfel Dascăl în școlile noastre românești.

Participarea preoților la fiecare deschidere a noului an școlar reprezintă, în fapt, o „sfințire a cărții”, iar nu numai o sfințire a timpului și a spațiului destinat cunoașterii în școală.

Urmând demersului filantropic din anii precedenți, considerăm necesară organizarea unei noi colecte și în anul acesta, în vederea achiziționării de rechizite necesare elevilor care provin din familiile cu situații materiale modeste ale parohiilor eparhiei noastre.

Îndemnăm totodată pe preacucernicii preoți din Arhiepiscopia Timișoarei ca, duminică 12 septembrie, la Sfânta Liturghie, să înalțe rugăciuni către Bunul Dumnezeu pentru profesori, elevi, părinți și toți ostenitorii din școli, potrivit rânduielilor bisericești.

De asemenea, în unitățile școlare, unde preoții sunt invitați să participe la ceremonia de deschidere a anului școlar, în dimineața zilei de 13 septembrie, vor respecta cu strictețe îndrumările bisericești emise de către Sfântul Sinod și de către autorități.

Cu prilejul începutului noului an școlar, rugăm pe milostivul Dumnezeu să îi ocrotească pe toți elevii, părinții, învățătorii și profesorii, să le dăruiască sănătate și să le lumineze mintea către toată învățătura cea bună, întru slava lui Dumnezeu și spre binecuvântarea familiei creștine, a școlii și a întregului neam românesc”.

 

Comentarii

comentarii