Acasă Actualitate Mesajul Majestăţii Sale Regele Mihai I

Mesajul Majestăţii Sale Regele Mihai I

DISTRIBUIȚI

referitor la candidatura Alteţei Sale Regale Principele Radu la Preşedinţia României
Palatul Elisabeta, 23 aprilie 2009
Români,
Familia mea a trăit o jumătate de secol de exil şi încă zece ani de îngrădiri în propria noastră ţară. Au fost ani grei pentru noi şi poate şi mai grei pentru România. Am pus toată viaţa în slujba ţării şi ne-am dorit să o vedem puternică, bogată şi mândră în Europa. Speranţele românilor au fost risipite, rând pe rând, timp de peste şase decenii.
Am chibzuit îndelung, în ultimii ani, la propunerile de a ne implica din nou în mersul statal al României. Au fost idei ale intelectualilor, ale oamenilor politici sau ale tinerilor. Am făcut mereu bine ţării noastre, nu am forţat niciodată lucrurile şi nu am profitat personal de întorsăturile istoriei recente. Actul potrivit pentru ţară vine la momentul potrivit. Cred că acest moment a sosit.
Prin prezenţa în alegerile democratice pentru Instituţia Şefului Statului, familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat.
Am toata încrederea că Principele Radu va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt.
Nu este un lucru obiţnuit pentru un membru al Casei Regale. Dar viaţa ne-a pus în faţa multor situaţii neobişnuite, pe care am reuşit să le trecem cu bine.
România trece prin momente grele. Nu ne putem juca de-a statul, punând la încercare destinul unui popor.
Vă chem pe toţi să sprijiniţi acest pas important pentru România. În asemenea momente, ţara are nevoie să fiţi uniţi şi generoşi, solidari şi responsabili.
Noi românii avem nevoie să fim din nou respectaţi în Italia, în Spania, peste tot în Europa şi America, oriunde în lume. Dar mai mult ca oricând, trebuie să ne respectam noi înşine, acasă la noi.
În acest an greu, să dăm împreună speranţă României!
Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Mihai R

Comentarii

comentarii