Acasă Eveniment Mesh-urile „Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu” sunt ilegale

Mesh-urile „Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu” sunt ilegale

283
DISTRIBUIȚI

Biroul Electoral Judeţean Timiş decide: Gheorghe e diferit de Ovidiu!

Biroul Electoral Judeţean Timiş a luat decizia interzicerii mesh-urilor "Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu". Mesajul imprimat pe afişe enorme "garantate de PD-L Timiş" trebuie dat jos de pe toate spaţiile publicitare din Timiş. Membrii BEJ Timiş au decis că mesajul electoral este ambiguu. Decizia a fost transmisă către poliţiştii comunitari, care sunt obligaţi să îndepărteze mesh-urile electorale. Decizia BEJ a fost favorabilă pentru două contestaţii, una făcută vineri de Poliţia Comunitară şi alta făcută sâmbătă, chiar de către primarul Gheorghe Ciuhandu. Hotărârea a fost contestată de PD-L Timiş la Biroul Electral Central. În cadrul acestui scandal, primarul Ciuhandu, susţinător declarat al lui Geoană, a acuzat că i se foloseşte ilegal numele, în timp ce PD-L a reamintit că are un consilier local pe care îl cheamă aproape la fel ca pe primarul Timişoarei… Ovidiu Ciuhandu.

Angajaţii RATT, cercetaţi pentru furt…

"Ambele contestaţii împotriva mesajelor electorale în care apărea numele Ciuahndu au fost admise, cu o majoritate covârşitoare de voturi. Doar reprezentatul PD-L în BEJ s-a opus. Am considerat că mesajul „Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu” încalcă articolul 18 din legea 370 pe 2004. Legea pentru campania electorală prevede că mesajul nu trebuie să fie ambiguu sau echivoc, ori acesta cam este", ne-a declarat Traian Zamfir, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Timiş. Hotărârea Biroului Electoral Judeţean a fost deja transmisă poliţiştilor comunitari, care vor decide dacă să îndepărteze acum mesh-urile sau să aştepte decizia BEC. Aceştia au făcut o tură de forţă împreună cu angajaţii RATT înainte de a fi luată decizia BEJ. În noaptea de vineri spre sâmbătă, două mesh-uri gigant pe care apărea mesajul "Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu" au fost date jos.Unul dintre ele este mash-ul din Piaţa Mărăşti, de la care a plecat întregul scandal. Reprezentanţii PD-L au acţionat rapid şi poliţia a reţinut 5 angajaţi ai RATT. "Reprezentanţii unui partid au sesizat la numărul de urgenţă 112 că în două locaţii din Timişoara, pe Calea Şagului şi în Piaţa mărăşti reprezentanţii RATT le fură afişele electorale. Mai mulţi dintre angajaţii RATT au fost conduşi la secţiile 1 şi 3 Poliţie pentru declaraţii şi continuarea cercetărilor", spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Proprietara clădirii din Mărăşti este indignată

Proprietara clădirii din Piaţa Mărăşti pe care a fost postat controversatul mesh "Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţin pe Traian Băsescu" este de-a dreptul furioasă de situaţia creată. Mesh-ul a fost urcat de două ori pe clădire şi tot de două ori a fost dat jos de RATT şi Poliţia Comunitară. Ultima oară, în noaptea de vineri spre sâmbătă.  "Tot ce se întâmplă este un abuz. Am toate avizele pentru acest mesh şi pe toate le-am dus la poliţie. La alegerile parlamentare de anul trecut tot pe clădirea mea a fost pus un mash cu PSD+PC. Nimeni atunci nu mi-a cerut vreo autorizaţie, deşi le aveam pe toate. Voi face o plângere penală pentru abuz împotriva primarului Ciuhandu care a făcut presiuni şi la Poliţia Comuitară şi la RATT ca mash-ul să fie dat jos. Este o clădire publică şi nu una privată şi da domnule Ciuhandu am avizul de la mediu. Avizul nr 1991 din 5 noiembrie 2009", ne-a declarat Mioara Simcelescu, proprietara Cazarmei "U" din Piaţa Mărăşti, locul pe care a fost amplasat primul mesaj "Ciuhandu şi Ostaficiuc îl susţine pe Traian Băsescu". Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PD-L, spune că "s-a plicitist deja de scandalul mesh-urilor" şi nu mai vrea să comenze nimic. Surse din interioriul PD-L susţin însă că afişul enorm din Piaţa Mărăşti urma să fie oricum schimbat cu unul… mult mai agresiv. Cu trimitere directă la Mircea Geoană.

Comentarii

comentarii