Acasă Economic Metro, real,-, Billa şi Selgros, anchetate pentru că s-au înţeles la preţuri

Metro, real,-, Billa şi Selgros, anchetate pentru că s-au înţeles la preţuri

483
DISTRIBUIȚI

Consiliul Concurenţei a declanşat patru investigaţii privind potenţiala încălcare a Legii Concurentei şi a Tratatului CE, de către comercianţi cash and carry, comercianţi cu amănuntul şi furnizori de produse alimentare.
Prima investigaţie vizează societăţile membre ale grupului Metro (Metro Cash&Carry Romania, real, -Hypermarket Romania, MGB Metro Buying Group) şi furnizorii acestora. Cea de-a doua investigaţie are în vedere societăţile grupului Rewe (Selgros Cash&Carry şi Billa Romania), în timp ce a treia şi a patra privesc societăţile Mega Image, CDE R Interex şi furnizorii acestora.
Investigaţiile se referă la posibile înţelegeri anticoncurenţiale între comercianţi şi furnizorii acestora, referitoare la stabilirea preţurilor de vânzare sau de revânzare. Activitatea desfăşurată de către aceste societăţi reprezintă aproximativ 40% din valoarea totală a comerţului modern alimentar românesc.
Consiliul Concurentei poate sancţiona companiile care încalcă legislaţia în domeniul concurentei cu amenzi de până la 10% din cifra de afaceri a acestora. Dar, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor.

Comentarii

comentarii