Acasă Actualitate Mici șanse pentru concedii „normale” în această iarnă. Marilen Pirtea: „Sunt convins...

Mici șanse pentru concedii „normale” în această iarnă. Marilen Pirtea: „Sunt convins că o convertire a valorii tichetelor de vacanță în tichete de masă nu poate să fie decât binevenită”

1023
DISTRIBUIȚI

În condițiile în care restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 continuă să rămâne în vigoare, scad șansele ca angajații să își poată petrece concediile în vacanțe pe timpul sezonului sărbătorilor de iarnă. Având în vedere că încă există un risc foarte mare de transmitere a coronavirusului SARS-CoV-2 , liberalul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara și vicepreședinte al Camerei Deputaților, vine cu o soluție care să vină atât în sprijinul angajaților, cât și al unor ramuri din economie: convertirea tichetelor de vacanță în tichete de masă.

„Cred că solidaritatea și grija față de cei care reprezintă forța de muncă activă din România, în această perioadă specială, de criză pandemică, este deosebit de importantă. În situația multiplelor consecințe negative ale crizei, când multe companii îți restrâng activitățile, angajații au nevoie de măsuri directe, de intervenții eficiente în susținerea familiilor lor, pentru a traversa această perioadă grea a restricțiilor pandemice. Acesta este motivul pentru care sunt convins că o măsură foarte directă, de convertire a valorii tichetelor de vacanță în tichete de masă, pentru toată perioada crizei pandemice, nu poate să fie decât binevenită”, transmite Marilen Pirtea.

Liberalul consideră că măsura poate veni și în sprijinul domeniului economic al ospitalității (HoReCa), aflat în mare dezechilibru. „Infuzarea pieței consumului larg din România cu un valoarea tichetelor de vacanță, convertite în tichete de masă, poate susține nesperat de bine mulți furnizori de produse din industria HORECA, nu doar operatorii de retail pentru produsele alimentare”, spune Pirtea.

Șansele de organizarea ale vacanțelor scad cu atât mai mult cu cât tot mai multe țări își prelungesc stările de alertă și impun măsuri de limitare a deplasărilor, iar criza pandemică pare că va dura mult peste estimările inițiale, observă deputatul. „O măsură de susținere a nevoilor familiilor angajaților, în acest context, printr-o decizie guvernamentală de utilizare a valorii tichetelor de vacanță pentru achiziții de produse cu livrare din restaurante și operatori de produse alimentare, poate fi un binevenit suport pentru cetățeni și familii, dar și pentru economia consumului și serviciilor, pentru perioada critică pe care o traversăm”, conchide liberalul Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Comentarii

comentarii